Virani će imati novu školu

Slika korisnika admin
vir_laptopi2
U djecu od malena treba ulagati i poticati na izvrsnost

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović podijelio je u petak odličnim učenicima 52 prijenosna računala i to u povodu proslave Sv. Nikole 6. prosinca. Riječ je o učenicima koji su se prijavili na natječaj za dodjelu računala prije godinu dana, a koji su školsku godinu 2007./2008. završili s odličnim uspjehom. S područja općine Vir 43 učenika osnovne škole ostvarila su pravo na prijenosno računalo te devet učenika koji pohađaju srednje škole. Ana Radulić iz Općinskog poglavarstva uručila je odlikašima prijenosna računala.

- Pedesetih godina ljudi nisu znali čitati i pisati, dok se danas bez informatičke pismenosti teško može napredovati u svom zvanju. U djecu od malena treba ulagati i poticati na izvrsnost, kazao je načelnik Vira dodavši da ovo nije jedini način kako Općina potpomaže djecu i učenike. Naime, Općina financira u stopostotnom iznosu rad dječjeg vrtića u Viru koji je za svu djecu besplatan.

Nakon uvodnog govora načelnika, održana je prezentacija nove školske zgrade. Riječ je o projektu vrijednom 25 milijuna kuna. Općina je otkupila 7.000 četvornih metara privatnog zemljišta. Lokacija buduće osnovne škole nalazi se u ulici Put Lozica na izlazu iz Vira prema Lozicama i Torovima. Izrađena je projektna dokumentacija i predan je zahtjev za građevinsku dozvolu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno