Novi timovi za nove potrošače

Slika korisnika admin
goran_markulin
Goran Markulin na čelu Cromarisa

- Cijenimo sve postignuto u hrvatskoj marikulturi, osobito stečeno iskustvo naših stručnjaka i zaposlenika. Tvrtka je pred ambicioznim planovima, zašto su potrebni novi timovi i nova znanja, kako bismo, u zahtjevnoj tržišnoj utakmici, stekli i nove potrošače, nastupna je izjava novog direktora Cromarisa Gorana Markulina.

 Od 1. prosinca 2009. nalazi se na čelu Cromarisa gdje dolazai kao dosadašnji član Uprave TDR-a zadužen za marketing i prodaju.

Cromaris, tvrtka sa sjedištem u Zadru, nastala je objedinjavanjem tvrtki za uzgoj i preradu ribe u sastavu Adris grupe (Cenmar, Marimirna, Marikultura Istra i Bisage-Nit). U četiri uzgajališta i mrjestilištu u Ninu proizvodi 60 posto domaćeg uzgoja orada i brancina te 90 posto ukupno proizvedene riblje mlađi u Hrvatskoj. Više od 50 posto prodaje ostvaruje u izvozu, a tvrtka je i nositelj certifikata za proizvodnju ribe, koja je sastavni dio dječje hrane. Nedavno je na tržište plasirala novi proizvod, Cromaris - svježa očišćena bijela riba iz prirodnog uzgoja, brancin i orada vrhunske kvalitete uzgojena u otvorenom Jadranskom moru i u uvjetima birane prehrane.

 

Tvrtka planira uložiti više od 21 milijun eura kako bi, u sljedeće tri godine, povećala proizvodnju s 1500 na 5000 tona. Ulagat će u projekte bioproizvodnje te izgradnju pogona za preradu ribe.

Ako je suditi po ovom potezu Adris Grupe prodaja i marketing, odnosno brendiranje Cromarisa temelj su nove agresivnije strategije neraskidivo vezan uz velike razvojne planove. Dosadašnji čelnik tvrtke Denis Pece još odlučuje o svom budućem angažmanu u tvrtki.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno