Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hvalevrijedan projekt usmjeren poboljšanju rada učitelja

05.12.2010. 23:00
Hvalevrijedan projekt usmjeren poboljšanju rada učitelja


U RALF-u je sudjelovalo 17 učiteljica njemačkog jezika iz osnovnih škola Zadarske i Šibensko-kninske županije, a škola domaćin projekta bila je OŠ Stjepana Radića iz Bibinja
Svečana podjela potvrda o sudjelovanju u projektu “RALF – Stručno usavršavanje regionalnih skupina učitelja njemačkog jezika” održana je petak u Gradskoj loži, a potvrde je dobilo 17 profesora iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Projekt je trajao godinu dana, a realizirao se kroz pet cjelina. Učiteljice su uz seminare i predavanja, tijekom ljetnih praznika posjetile i Njemačku gdje su stekle vrijedna znanja. Projekt je pokrenula Agencija za odgoj i obrazovanje, podružnica Split u suradnji s Goethe-Institut Kroatien, a više o njemu kazala je Ivana Lenkić, viša savjetnica za engleski i njemački jezik iz Agencije i voditeljica projekta.
– Profesori su stekli jezična i zemljoznanstvena znanja, a projekt je bio usmjeren poboljšanju neposrednog metodičko-didaktičkoga rada učitelja u nastavi njemačkoga kao stranog jezika. S obzirom da su kolegice bile tjedan dana u SR Njemačkoj, hospitacijama u školama imale su priliku za interkulturalnost, višejezičnost te samospoznaje i kritičnost. To su temeljne smjernice za koje se nadamo da će im pomoći u organizaciji vlastitog znanstvenog rada te poboljšati praktičnu primjenu njemačkog jezika učenika, a istovremeno utjecati i na učvršćivanje položaja nastave njemačkog jezika u našoj obrazovnoj ponudi, kazala je Ivana Lekić ističući kako je program bio razrađen u pet različitih cjelina.
– Sudjelovanje u ovom projektu bilo je zaista zahtjevno s obzirom na broj nastavnih sati koji je proveden u usavršavanju, kazala je Lenkić.
U RALF-u je sudjelovalo 17 učiteljica njemačkog jezika iz osnovnih škola Zadarske i Šibensko-kninske županije, a škola domaćin projekta bila je OŠ Stjepana Radića iz Bibinja. Voditelji projekta bili su Ivana Lekić i dr. Claudia Piling, stručnjakinja za nastavu iz Goethe.Instituta Kroatien, dok su radionice i predavanja vodile suradnice instituta Lidija Benković i Dragana Jurilj. Za okupljene u Gradskoj loži upriličen je kulturni program te su nastupile učenice Glazbene škole i učenici OŠ Petara Preradovića koje su recitirale i pjevale.