Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Misa za pomorce i ribare

05.12.2010. 23:00
Misa za pomorce i ribare


Mornarski dan svečano se slavi danas, 6. prosinca, na blagdan Sv. Nikole biskupa, zaštitnika pomoraca, ribara i putnika. Svečano misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru je u 11 sati. U slavlju sudjeluju pomorci i ribari s obiteljima, pomorske ustanove, profesori, studenti te učenici Pomorske škole i Visoke pomorske škole u Zadru. Na taj dan se moli i za preminule djelatnike pomorskih službi.
Zahvalnice zadarskim volonterima u Pučkoj kuhinji
Međunarodni Dan volontera, koji je inače 5. prosinca, u Caritasu Zadarske nadbiskupije prigodno će se obilježiti danas, 6. prosinca. U Pučkoj kuhinji zadarskog caritasa obrok korisnicima kuhinje dijele osobe iz crkvenog i političkog života te ručaju s korisnicima. Određeni broj volontera već duže vrijeme volontira u caritasovim programima te će im ravnatelj zadarskog caritasa don Ivica Jurišić u 10.30 sati u Pučkoj kuhinji uručiti zahvalnice za njihovo nesebično darivanje i raspoloživost pomoći potrebnima koji traže pomoć caritasa.
Svečano u sjemeništu i na Puntamici
Svečana Akademija u čast Bezgrešne u utorak 7. prosinca u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa “Zmajević” u Zadru započinje u 19 sati. Tradicionalno okupi roditelje sjemeništaraca. Scenski prikaz “U tebe se Gospodine uzdam” autora fra Ive Perana prikazuje život bl. Alojzija Stepinca, a izvode ga sjemeništarci, u režiji Milene Dundov.
Svetkovina Bezgrešnog začeća BDM u srijedu 8. prosinca svečano se slavi u istoimenoj župi na Puntamici u Zadru. Misno slavlje u 10.30 sati predvodi don Emil Bilaver, župnik Puntamike, a svečano misno slavlje u 18 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.