Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Proračun prizemljen na 380 milijuna

05.12.2010. 23:00
Proračun prizemljen na 380 milijuna


Proračun Grada Zadra za tekuću godinu doživjet će još jedan rebalans. Nakon novog kresanja, Proračun za 2010. godinu, iznosit će 380 milijuna kuna, što je 80 milijuna kuna manje nego što je prvotno predviđen. Jednako toliko, dakle 380 milijuna kuna, iznosit će i Proračun Grada Zadra za 2011. godinu. To je na današnjem Kolegiju najavio zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, pojašnjavajući kako će se prijedlozi za rebalans tekućeg Proračuna i Proračun za 2010. godinu, koje je gradska vlast već izradila, naći na sljedećoj sjednici Gradskoj vijeća. Sjednicu, na kojoj će se kresati postojeći i donijeti proračun za sljedeću godinu, dr. Vrančić je najavio za 16. prosinac.
– Gotovi smo s prijedlozima za rebalans Proračuna za 2010. i novi Proračun za 2011. godinu. O njima ćemo raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskoj vijeća koja će se održat 16. prosinca. Prema prijedlogu, oba proračuna iznosit će 380 milijuna kuna, istaknuo je dr. Vrančić, pojašnjavajući kako Grad Zadar ima znatno smanjene prihode, zbog čega mora smanjiti rashode.
Rezanje proračuna, kako je naveo dr. Vrančić, ne može proći bez posljedica. No, pri projektiranju proračuna, odnosno rebalansu postojećeg i izradi novog, dr. Vrančić ističe kako se nastojalo da te posljedice budu što manje. Tako je najviše stradalo graditeljstvo i komunalno održavanje dok su ostali gradski upravni odjeli, u financijskom smislu, dobili jednako novaca kao i proteklih godina.
Gradonačelnik dr. Vrančić je pojasnio kako će novinari kroz nekoliko dana u materijalima za Gradsko vijeće dobiti prijedloge za rebalans postojećeg, odnosno projekciju Proračuna za 2011. godinu.
Što se tiče novog Proračuna, dr. Vrančić je pojasnio kako u materijalima stoji da je isti projektiran, odnosno njegovi prihodi i rashodi na 520 milijuna kuna jer je uračunato refinanciranje obveznica za Sportski centar Višnjik. Refinanciranje obveznica za sljedeću godinu iznosi 140 milijuna kuna, tako da osnovni Proračun za 2011. godinu je predviđen na 380 milijuna kuna.


 ZAPOSLENICIMA GRADA 300 KUNA ZA DAROVE ZA DJECU


Na današnjem Kolegiju, gradonačelnik dr. Vrančić donio je odluku da će zaposlenicima Grada Zadra na blagdan Svete Lucije, bit isplaćen novac za dječje darove u vrijednosti od 300 kuna po djetetu. Iako se Vrančićeva odluka odnosi na zaposlenike gradske uprave, za koje ove godine nema božićnica, zadarski gradonačelnik, naputak o isplati novca za dječje darove uputit će i gradskim trgovačkim društvima, ukoliko im to dopuštaju financije. Gornja, maksimalna granica, za isplatu darova za djecu, je 300 kuna.