Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sveti Nikola donio punu vreću radosti

05.12.2010. 23:00
Sveti Nikola donio punu vreću radosti


Posebno smo zadovoljni što smo akciju uspjeli organizirati i ove recesijske godine te tako još jednom izmamili osmijeh na dječja lica. Djeca su za krizu najmanje kriva, istaknuo je dopredsjednik zadarske HVIDRA-e Klaudio Vidaić


Sveti Nikola svojim je posjetom danas razveselio 36 djece koja se liječe na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar.
Gost je stigao u društvu svojih pomoćnika iz zadarske HVIDRA-e koji su donijeli puna kolica slatkiša i igračaka.
– Riječ je o tradicionalnoj akciji zadarske HVIDRA-e koja se danas održava petu godinu zaredom. Posebno smo zadovoljni što smo akciju uspjeli organizirati i ove recesijske godine te tako još jednom izmamili osmijeh na dječja lica. Djeca su za krizu najmanje kriva, istaknuo je dopredsjednik zadarske HVIDRA-e Klaudio Vidaić, dodavši da su HVIDRA-i u ovoj lijepoj akciji pomogli Općina Poličnik, Mikeli Trade iz Zadra i SK “Donat”.
Sv. Nikola, čije ime Vidaić nije htio otkriti, rekavši tek da je riječ o sucu porotniku koji je u Bolnicu stigao direktno sa suda, svakom je djetetu darovao adventski kalendar, slatkiše i igračku primjerenu njegovoj dobi i spolu. Osim pojedinačnih darova na Odjel pedijatrije stigla su i četiri kompleta igračaka koje će ostati u igraonici.
Sretna dječja lica govorila su više od riječi, a Karla i Tea rekle su nam da su zahvaljujući ugodnom iznenađenju zaboravile bolest te da su uvjereni da će im darovi pomoći da što prije ozdrave.
Veselom događaju nazočili su i ravnatelj Opće bolnice dr. Dario Nakić te voditelj Odjela pedijatrije dr. Darko Radman.
– Ovo je jedna lijepa gesta koja je dokaz dobre povezanosti Bolnice i HVIDRA-e koja traje još od vremena Domovinskog rata, rekao je dr. Nakić.
Dr. Radman istaknuo je da je prosinac na Odjelu pedijatrije mjesec darivanja. U idućem će razdoblju djecu darivati učenici Gimnazije Jurja Barakovića i drugi, a bit će organizirana i pokoja predstava. Zbog svega toga često se dogodi da djeca koja se u prosincu zateknu na Odjelu pedijatrije baš i ne žele kući.
– Naš Odjel nosi počasni naslov ‘Dječji odjel – prijatelj djece’ što nije slučajno. Trudimo se zaista djeci boravak u bolnici učiniti što ljepšim i sadržajnijim. Imamo zaista dobre uvjete, a nedostaje nam jedino radni terapeut. No za njega, nažalost, Bolnica u ovom trenutku nema dovoljno novca, rekao je dr. Radman.