Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Blagdanski ukrasi iz Nunića

05.12.2011. 23:00
Blagdanski ukrasi iz Nunića


Zajednica za prevenciju, liječenje i resocijalizaciju ovisnika Mondo Nuovo u Nuniću u City Galleriji na zadarskoj Relji postavila je prodajni štand s rukotvorinama mladića koji su na terapiji u Nuniću. Radovi s prigodnim božićnim motivima izrađeni su od drva, a nastali su tijekom liječenja i resocijalizacije ovisnika u Zajednici Mondo Nuovo.
Zorka Brkić, majka ovisnika koji se liječi u Nuniću, navodi kako su Zadrani velika srca i rado kupuju radove mladića iz Nunića. Među njima, kako kaže Brkić, uvijek ima i onih koji novac doniraju za liječenje i resocijalizaciju ovisniku u Nuniću i bez da kupuju drvene ukrase i figurice.
– Mladići u Nuniću, gdje program liječenje i resocijalizacije traje tri godine, žive od plodova svojih ruku. Vrijedni su, mnogo rade, bave se pčelarstvom, uzgajaju domaće životinje… Ono što naprave u Nuniću, često prodaju na štandovima uoči blagdana ili nakon nedjeljne mise u raznim mjestima, kaže Zorka Brkić.
U Zajednici za prevenciju, liječenje i resocijalizaciju ovisnika Mondo Nuovo u Nuniću trenutačno se liječi 15 mladića. Njihov štand u City Galleriji bit će postavljen do 22. prosinca.