Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pjesma i otvorena srca za štićenike doma

05.12.2011. 23:00
Pjesma i otvorena srca za štićenike doma


Korisnike uvijek oduševi naš posjet, čak im i suze poteku, a našima mladima dajemo primjer humanog ponašanja koje bi im trebalo ostati usađeno cijeli život, kazao je Bilan


U povodu blagdana Sv. Nikole učenici zadarske Pomorske škole u pratnji vjeroučiteljice Sandre Čulina i profesora Jere Bilana posjetili su jučer štićenike Doma za odrasle osobe “Sv. Frane”.
Budući nautičari Filip Matak i Robert Segarić dobro znanim dalmatinskim pjesmama uz pratnju gitare unijeli su već nakon nekoliko minuta dobro raspoloženje i radost među štićenike, a veselje je nastavljeno uz izvedbu predstave “Božićna priča” Mire Gavrana koju su od početka školske godine za ovu priliku marljivo pripremali učenici prvog razreda smjerova špedicija i nautika. Korisnike je ipak najviše oduševio posjet svetog Nikole – Jere Bilana, profesora brodostrojarstva, koji im je nakon kratkog razgovora o zaštitniku pomoraca, vinogradara, učenika i siromašnih podijelio i prigodne darove.
– Korisnike uvijek oduševi naš posjet, čak im i suze poteku, a našima mladima dajemo primjer humanog ponašanja koje bi im trebalo ostati usađeno cijeli život, kazao je Bilan. Vjeroučiteljica Sandra Čulina dodala je da su darovi koje su ovom prilikom podijelili tek simbolični znak pažnje, istaknuvši kako je ono najvrjednije što su učenici u tu ustanovu donijeli, radost, veselje i otvoreno srce.
Nakon druženja u dnevnom boravku učenici su se sjetili i onih nemoćnih i prikovanih za krevete pa su i njih obišli, darivali i počastili slasticama, a nakon što su im svojom toplinom i lijepom gestom izmamili i osmijehe i suze, “palo” je obećanje kako će im ponovno doći u posjet i to vrlo skoro.
Naime, učenici su obećali da će se odazvati već tradicionalnoj akciji “100 božićnih ručkova” planiranoj 23. prosinca, kada će imati priliku osim štićenika prigodnim darovima razveseliti korisnike o kojima skrbe djelatnici Doma i to u njihovim domovima.