Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Propustili smo pobijediti “bile”

05.12.2011. 23:00
Propustili smo pobijediti “bile”


Zadar nije uspio iznenaditi Hajduk na Poljudu iako su igrači Dalibora Zebića bili vrlo blizu tome. Na kraju su Splićani golom Anasa Sharbinija uzeli sva tri boda iako ih po prikazanoj igri nisu zaslužili. Zadrani su svoje prigode propustili u prvom poluvremenu, a da je bilo samo malo više prisebnosti mogli su imati prednost od najmanje dva zgoditka već tada. Ovako ostaje žal za propuštenom prilikom, i naravno bodovima. Sličnog je razmišljanja i Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Činjenica je da smo imali priliku uzeti barem bod na Poljudu i možemo žaliti za time. Iskreno, Hajduk mi je djelovao potpuno malodušno i nervozno, spreman da ga se čak i pobijedi – kazivao je jučer trener Zebić.
– U prvom poluvremenu smo imali 3-4 izrazite prilike. Nažalost, Mršić, Santini i Begonja ih nisu pretvorili u pogotke. Da smo tada poveli siguran sam da bi osvojili barem bod, a nije nemoguće da bi donijeli i sva tri.
U nastavku je Hajduk zaigrao “mrvicu” bolje i zabio za pobjedu.
– Rekao sam igračima na poluvremenu da nastave u istom ritmu, ali to se ipak nije dogodilo. Hajduk je odigrao desetak boljih minuta i pogodio iz poluprilike. Čak je Anas Sharbini promašio loptu, ali ipak se od vratnice otkotrljala u našu mrežu. Nakon toga više se nismo uspjeli vratiti u utakmicu. Činjenica je da smo je izgubili u prvom poluvremenu.
Zebić žali za ovom prilikom u Splitu.
– Naravno da mi je žao jer Hajduk nije bio pravi i bio je spreman čak i da ga se porazi. Igrali smo solidno, ali nije bilo koncentracije u najvažnijim trenucima i to nas je koštalo bodova. Bod s Poljuda bi značio puno jer je puno momčadi smješteno u malom bodovnom okviru. Kako bilo da bilo moramo se okrenuti onome što je pred nama.
Od jučer momčad Zadra je na odmoru.
– Istina je, nije bilo smisla nastaviti s treniranjem i igrače smo poslali na odmor. A pred nama je puno posla da složimo momčad koja će u proljetnom dijelu sačuvati prvoligaški status – kazao je na kraju kraćeg razgovora Zebić.
 


 TKO ĆE ZAMIJENITI SANTINIJA?


Po svemu sudeći najbolji strijelac Zadra i Prve HNL Ivan Santini ove će zime napustiti Zadar, što otvara velike probleme za trenera Zebića.
– Znamo koliko nam je značio Santini u ovom prvenstvu i koliko je bodova donio svojim golovima. Međutim, najvjerojatnije će nas napustiti jer se u ovome trenutku puno klubova zanima za njegove usluge. Moramo dobro razmnisliti kako ćemo nadoknaditi njegov odlazak. Tu je povratnik Želimir Terkeš, ali nije sigurno niti da će on ostati. Siguran sam da će uprava napraviti sve da se kvalitetno pojačamo u napadu – kazao je Zebić.