Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sedam medalja za Arno i tri za Zadar

05.12.2011. 23:00
Sedam medalja za Arno i tri za Zadar


Proteklog vikenda održano je 1. kolo međunarodne lige Alpe – Adria skokova u vodu za sezonu 2011./12. Natjecanje se održalo u Grazu u organizaciji kluba GAK. Na mitingu je sudjelovalo devet klubova iz Austrije, Italije, Njemačke i Hrvatske. Ukupno se natjecalo stotinjak skakača u svim kadetskim i juniorskim kategorijama s daske 1 i 3 metra. Od zadarskih klubova predstavilo se šest skakača Arna i četiri Zadar. Za Arno su nastupili mlađi kadeti Vito Peričić, Roko Sipina, Goti Maričić i Lucijan Peričić te kadeti Enzo Peričić i u prvom službenom nastupu Drago Ivičić, dok su Zadar predstavljali kadeti Maro Marić, Hana Kovačević, Nika Cerovečki i mlađi kadet Hrvoje Glavić. Skakači Arna osvojili su sedam medalja od čega dvije zlatne, tri srebrne i dvije brončane, a skakači Zadra ukupno tri medalje, dvije zlatne i jednu srebrnu. Kod Arna u obje discipline (daska 1 i 3 m) slavili su Vito Peričić, a kod Zadra Maro Marić.
Rezultati, Arno: daska 1 m mlađi kadeti: 1. Vito Peričić, 2. Roko Sipina, 3. Goti Maričić, 4. Lucijano Peričić; daska 3 m: 1. Vito Peričić, 2. Lucijano Peričić, 3. Goti Maričić, 8. Roko Sipina; daska 1 m, kadeti: 2. Enzo Peričić, 10. Drago Ivičić; daska 3 m: 5. Enzo Peričić.
Zadar: daska 1 m, mlađi kadeti: 6. Hrvoje Glavić; daska 3 m: 4. Hrvoje Glavić; daska 1 m kadeti, m: 1. Maro Marić, ž: 2. Hana Kovačević, 8. Nika Cerovečki; daska 3 m, m: 1. Maro Marić, ž: 8. Nika Cerovečki.


 MARCELA MARIĆ U UKRAJINI


Za desetak dana najbolja hrvatska skakačica Marcela Marić nastupit će na velikom međunarodnom natjecanju za seniore koje se održava u Ukrajini. Na ovom natjecanju nastupit će najbolji europski i svjetski skakači u sklopu priprema za Svjetski kup koji se u veljači održava u Londonu. Svjetski kup bit će ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre. Nakon natjecanja Marcela ostaje dva dodatna tjedna na pripremama u Ukrajini. Pripremat će se kod poznate ukrajinske trenerice Tatjane Turove, inače nekadašnje svjetske prvakinje i trenerice koja je u svojoj trenerskoj karijeri osvajala medalje na svim velikim natjecanjima.