Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadovoljstvo volontiranja ne može se platiti novcem

05.12.2011. 23:00
Zadovoljstvo volontiranja ne može se platiti novcem


Građanima su se na Narodnom trgu predstavile četiri zadarske udruge i institucije dijeleći im promidžbene letke i
informacije
o mogućnostima volontiranja u Zadru


Biti volonter znači dati sebe drugome, a ne tražiti ništa zauzvrat. Za mene je volontiranje najveće emocionalno zadovoljstvo koje ni jedan novac ne može platiti, rekla je Ivana Juran, voditeljica zadarske podružnice Udruge volontera za podršku žrtvama i svjedocima u sudskim postupcima.
Ova Udruga jedna je od četiri zadarske udruge i institucije koje su se danas na Međunarodni dan volontera, a u sklopu projekta Sveučilišta u Zadru “Volontiram”, na Narodnom trgu predstavile građanima dijeleći im promidžbene letke i informacije o mogućnostima volontiranja u Zadru.
 Kako to volonterima velika srca i pristoji, u ovoj prigodnoj akciji koja je trajala od 11 do 14 sati, nije ih omela niti kiša koja je padala tijekom cijelog današnjeg jutra.
Osim što su zainteresirani građani na štandu mogli čuti iskustva volontera koji su ih ohrabrivali na volonterske aktivnosti, također su mogli kupiti božićne čestitke koje su zajedno s volonterima izradila djeca i roditelji iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije.
– Cilj nam je informirati i upoznati širu javnost s aktivnostima i mogućnostima volontiranja u našem gradu te privući što veći broj ljudi da postanu aktivni volonteri. Inače, naša Udruga surađuje s Odjelom za podršku žrtvama i svjedocima u sudskim postupcima Županijskog suda u Zadru, a kod nas najčešće volontiraju studenti i to studenti psihologije, sociologije i pedagogije. Vrijedno je reći da studenti za volontiranje u našoj Udruzi dobiju po dva ECTS boda po semestru. Eto, neka im i to bude jedan dodatni poticaj da nam se pridruže, pozvala je Ivana Juran napomenuvši da u Udruzi odazivom volontera za sada nisu pretjerano zadovoljni. Naime, kako nas je informirala s Udrugom volontera za podršku žrtvama i svjedocima u sudskim postupcima trenutačno surađuje samo dvoje volontera, a godišnje kroz Udrugu prođe njih desetak.