Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadrani usprkos krizi poslali dosad najveću donaciju

05.12.2011. 23:00
Zadrani usprkos krizi poslali dosad najveću donaciju


Zadrani su pokazali da imaju najveće srce baš kad je najteže, kaže sestra Melhiora, dodajući da prikupljeni paketi jedva stanu u šleper, tako da dio donacija ide i u Babinu Gredu


Humanitarni konvoj krenuo je prema Vukovaru. Finale je to uspješno realizirane humanitarne akcije “Vukovaru za dar”, koju petu godinu zaredom organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, u suradnji s Osnovnom školom Šimuna Kožičića Benje, Udruženjem obrtnika Zadar, Obrtničkom komorom Zadar, zadarskom Udrugom Propela, Caritasom i agencijom RMC. Sponzori akcije su Puntamika line d.o.o., Sirovina d.o.o., grafički centar Chilli i Kroštula.
Veliko srce
Konvoj prema Vukovaru, odnosno šleper prepun hrane i higijenskih potrepština te autobus sa 60 Zadrana, jučer ujutro krenuo je iz dvorišta Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u Zadru. Prije polaska, darove za male Vukovarce i Zadrane koji prate konvoj, blagoslovio je don Emil Bilaver.
Sestra Melhiora Biošić, predsjednica Hrvatske katoličke udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, iznimno je zadovoljna rezultatima ovogodišnje humanitarne akcije “Vukovaru za dar” jer je prikupljeno dosad najviše donacija – hrane, hijenskih potrepština i novaca.
– Ovodišnja, peta po redu humanitarna akcija ‘Vukovaru za dar’ unatoč teškim, kriznim vremenima, najuspješnija je do sada. Zadrani su pokazali da su najsnažniji, da imaju najveće srce baš kad je najteže, kad je napotrebnije, kaže sestra Melhiora, dodajući da prikupljeni paketi jedva stanu u šleper, tako da dio donacija ide i u Babinu Gredu.
Osim hrane i higijenskih potrepština, za pomoć Vukovarcima, Zadrani su prikupili 22.200,00 kuna. Darovi i novac, Vukovarcima će biti podijeljeni danas na blagdan Sv. Nikole.
Babina Greda
Prije dolaska u Vukovar Zadrani će posjetiti Vrpolje i Đakovo. U Vrpolju će razgledati Galeriju Ivana Meštrovića, a u Đakovu tamošnju katedralu sv. Petra. Nakon toga slijedi noćenje u Vinkovcima, a utorak ujutro put prema Vukovaru.
– U vukovarskom Caritasu dočekat će nas dr. Vesna Bosanac. U Vukovar baš stižemo na blagdan Sv. Nikole, Vukovarci nas željno iščekuju, tako da će biti pravo blagdansko ozračje, govori sestra Melhiora, nastavljajući da će Zadrani u Vukovaru posjetiti franjevački samostan, Ovčaru, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Borovo naslje.
Na povratku, Zadrani će stati u Babinu Gredu u Caritas, za čije su korisnike također pripremili donacije. U utorak navečer zadarski humanitarci vraćaju se u Zadar i to, kako kaže sestra Melhiora, sretna i ispunjena srca.