Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zoran Kokić prvak Hrvatske

05.12.2011. 23:00
Zoran Kokić prvak Hrvatske


Zoran Kokić, član Boćarskog kluba Hajduk iz Pridrage, osvojio je naslov prvaka Hrvatske u disciplini precizno izbijanje. Prvenstvo je održano u Šibeniku gdje je nastupilo petnaest igrača iz svih županija Hrvatske koji su stekli pravo nastupa nakon županijskih prvenstava. Zoran ili popularni Marko inače policajac po struci pokorio je konkurenciju među kojima su bili aktualni svjetski juniorski i seniorski prvak Ante Grančić i Markica Dodig. Kokić nije baš sjajno započeo natjecanje jer je u prvom krugu pogodio sedam punata te je morao u repesaž, a tada je pogodio 23 punta. U osmini finala ostvario je 15, a u četvrtfinalu 12 punata što je bilo dovoljno da uđe među četiri koji su razigravali za naslov prvaka. Tada je uslijedila poslastica jer je Marko odmah krenuo pogocima i s pogođenim bulinom na zadnjoj poziciji zaustavio se na 25 punata, osam više od drugoplasiranog Grančića (17). Zanimljivo je da su treće i četvrto mjesto i medalje osvojili također ovdašnji boćari Šime Prtenjača i Denis Galešić koji trenutačno igraju u šibenskom prvoligašu Solarisu. Prtenjača je ostvario 15 punata, a Galešić 12.
Treba reći da je Kokić ostvario povijesni uspjeh za zadarsko boćanje jer je prvi senior iz Zadarske županije koji je osvojio naslov prvaka države. Prije njega to je pošlo za rukom Josipu Vrsaljku i Mateu Čankoviću koji su prošle godine osvojili naslov kadetskih prvaka države u igri parova.
Uspjeh se munjevitom brzinom proširio u zadarskim boćarskim krugovima, a slavljenik je odlučio počastiti prijatelje i logistiku koji su ga bodrili u Šibeniku. Po povratku iste večeri u boćarskom domu Crvene kuće okupili su se ljubitelji boćanja kako bi čestitali Marku.