Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ništa od snijega u Zadru!

Autor: Ivana Burica

05.12.2012. 23:00
Ništa od snijega u Zadru!


U noći sa subote na nedjelju zapuhat će jaka bura koja će donijeti niže temperature, ali i razvedravanje, najavljuje Kraljev, prema čijim se procjenama Zadrani snijegu ne trebaju nadati u skorije vrijeme


Iako su se mnogi već poveselili mogućem snijegu za vikend – jer tako su najavljivale prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda, od snijega u Zadru i Dalmaciji do daljnjega – ništa.
Naime, prema prognozama meteorologa Duška Kraljeva vikend na zadarskom području bit će manje-više bez oborina.
– U petak možemo očekivati nešto oblaka, ali će kiše, i to tek koja kap, biti tek u subotu navečer. Nakon toga će u noći sa subote na nedjelju zapuhati jaka bura koja će donijeti niže temperature, ali i razvedravanje, najavljuje Kraljev prema čijim se procjenama Zadrani snijegu ne trebaju nadati u skorije vrijeme.
– Do kraja godine će biti relativno hladno i suho. Malo juga možemo očekivati sredinom mjeseca kad bi ponovno moglo pasti i nešto kiše te mislim da ćemo se po količini oborina do kraja prosinca približiti godišnjem prosjeku, kaže Kraljev.
Inače, na zadarskom je području od početka godine palo više od 700 litara kiše, a godišnji je prosjek oko 850 litara. Nakon iznadproječno suhih prvih osam mjeseci tijekom kojih je palo samo 212 litara, u natproječno kišnom rujnu, listopadu i studenom palo je oko 500 litara.