Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tuga, bol i suze za ubijenom djevojkom

Autor: Zorana Deljanin

05.12.2012. 23:00
Tuga, bol i suze za ubijenom djevojkom

Foto: PIXSELL



Počivala u miru i neka te svi dobri anđeli čuvaju i nasmijavaju jer, kao što je nas oduševio tvoj prekrasni osmjeh, tako će i njih – riječim su Marijane Brakus, učenice trećeg razreda ekonomskog smjera drniške srednje škole u ime svih đaka i profesora


Obitelj, prijatelji i stotine stanovnika drniškoga kraja oprostili su se jučer od Antonije Bilić, 17-godišnje djevojke čiji je život nasilno prekinut 7. lipnja 2011. godine, a njeno tijelo pronađeno prošloga tjedna na području Josipdola. Agoniju i očaj njenih roditelja Mile i Milke, brata Nike i sestara Ane i Katarine, nakon godinu i pol dana potrage zamijenili su tuga i bol, a suze za Antonijom, djevojkom čiji je slučaj potresao cijelu Hrvatsku, jučer nitko nije mogao zatomiti. Na groblju sv. Ivana u Drnišu okupilo se preko tisuću ljudi. Lijes sa Antonijinim posmrtnim ostacima, prema želji obitelji, nosili su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, od nje se oprostio i Frane Bilić, umirovljeni policajac koji ju je posljednji vidio živu dok je stopirala na Čikolskom mostu te potom ušla u kamion svoga ubojice Dragana Paravinje, a posljednje riječi uputili su joj i učenici drniške srednje škole koju je pohađala.
– Od trenutka kada smo saznali da si nestala svima na srcu stoji kamen. Dani su prolazili, tebe nije bilo, ali uvijek si bila u našim mislima i molitvama. Antonija, naš lijepi anđele, ostat ćeš u našim mislima i sjećanjima zauvijek. Počivala u miru i neka te svi dobri anđeli čuvaju i nasmijavaju jer, kao što je nas oduševio tvoj prekrasni osmjeh, tako će i njih – kazala je Marijana Brakus, učenica trećeg razreda ekonomskog smjera drniške srednje škole u ime svih đaka i profesora.
Pogrebu je prisustvovalo 60-ak pripadnika GSS-a koji su za nesretnom djevojkom tragali mjesecima, dane i noći pretraživali su stotine kilometara terena, njena slika i danas im je pred očima, njeno ime na usnama. Pročelnik GSS-a Vinko Prizmić, oprostivši se od Antonije bijelom ružom, izrazio je zahvalnost obitelji Bilić i kazao da im je čast što su jučer mogli biti u Drnišu i Antoniju ispratiti na posljednji počinak.
– Vijest o nestanku i ubojstvu Antonije šokirala je sve nas. Cijelu Hrvatsku. Čuvala je svoju dušu, vjeru, dostojanstvo, i zato je izgubila život. Hvala svima koji su sudjelovali u pronalasku Antonije i utvrđivanju istine – rekao je fra Ćiro Lovrić, zahvalivši Bogu što im je uslišio molitve da se Antonijino tijelo pronađe i prestane agonija obitelji.