Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ostavka odbijena – Milin vodi Zadar protiv Hajduka i Dinama

05.12.2013. 23:00
Ostavka odbijena – Milin vodi Zadar protiv Hajduka i Dinama


Po svemu sudeći jučer su na Stanovima sve dileme oko trenera riješene. Ostavka Ferde Milina nije prihvaćena, ili, točnije rečeno, između njega i Kluba dogovoreno je da će nastaviti voditi prvoligaša sa Stanova i u narednim utakmicama.
Milin je nakon tri uzastopna poraza od Istre 1961, (dva u Kupu i jedan u prvenstvu) koja su igrana u periodu od osam dana ponudio ostavku. Kao što je i sam naveo “kap koja je prelila čašu” bila je uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa protiv Puljana koju je njegova momčad glatko izgubila rezultatom 0:2. Očito je Milin u tom trenutku smatrao da mora “stati ispred svojih igrača” i preuzeti odgovornost za, kako je sam rekao, “raspad sistema”.
– Iskreno sam vjerovao da će Milin ostati na klupi Zadra i to se dogodilo. Kod njega su nakon posljednjeg poraza od Istre 1961 prevladale emocije što svjedoči o tome da je on cijelim svojim bićem u Nogometnom klubu Zadar. On jednostavno živi za Klub i to se vidi u svakom njegovom potezu. Naravno, to nam je bio motiv više da ga odgovorimo od ostavke i na sreću u tome smo uspjeli. Mogu slobodno kazati da se u ovom slučaju radilo o nekome drugome da ga ne bismo odgovarali od njegove odluke. Ali, za Milina se vrijedilo boriti. On će sutra (op.a. danas) voditi svoju momčad na treningu i normalno je pripremati za sraz s Hajdukom koji nas očekuje u ponedjeljak – kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Josip Bajlo, predsjednik Zadra.
Ferdo Milin također je potvrdio da ostaje na klupi Zadra, do daljnjega.
– Podrška koju sam ovih dana dobio sa svih strana osnovni je motiv zbog kojeg i dalje ostajem trener Zadra. Prije svega ona koja je došla od strane mojih igrača koji su me u posljednja dva dana nazvali “bezbroj” puta i slali poruke podrške. Igrači traže moj ostanak i nisam ih mogao odbiti. Podršku sam dobio i od čelnih ljudi Kluba i na tome im zahvaljujem. Da toga nije bilo ne bih se sigurno odlučio na ovaj potez. Zahvaljujem se također i prijateljima, kako u Zadru tako i izvan njega koji su bili uz mene i podržavali me ovih dana. Dva imena moram istaknuti i posebno im se zahvaliti, to su Jere Biloglav i Kumpe, a oni znaju zbog čega.