JOSIPOVIĆ U ZADRU: Ulaskom u EU dobili smo uvjete za promjenu Ustava

Slika korisnika admin
zelena cistka ivo josipovic
PIXELL

Nakon otvaranja Lesnine XXXL u Murvici, predsjednik Josipović otišao je na jedan mnogo decentniji događaj - tribinu u sklopu  svoje predizborne kampanje na kojoj je govorio o ustavnim promjenama.

U prepunom hotelu Kolovare, osim lokalnih SDP-ovaca, na tribinu su  došli brojni građani, ali i zadarski orahovci i reformisti, što je i istaknuto  odmah na početku, kao prednost skupa na koji "ne dolaze samo članovi  stranke". Dvorana hotela Kolovare bila je pretijesna za Josipovićeve simpatizere.

Govorio je o dvije teme, ustavnim promjenama i obrazovanju, a na  drugu temu je ugostio i zadarskog profesora Josipa Širića. Govoreći o  svojoj inicijativi za promjenu Ustava Josipović je rekao kako je zahvaljujući upravo njegovim inicijativama za promjene danas najviše dužnosnika pred sudom.

- Promijenili su se kriteriji, bio netko portir ili dužnosnik, svi su pred  zakonom jednaki. Pravda nije jednokratni politički cilj, ali pravednost je  postala kriterij, pa se nadam da će je nastaviti generacije. To nije moja  inicijativa, to je tekovina, siguran sam da će puno generacija raditi na  pravednosti. Predlažem ustavne promjene jer godinama pokušavamo  izaći iz gospodarske krize, ali je žalosno što društvo ne ide dalje. A ne ide  jer nemamo institucionalni okvir. Ako gledamo neke zemlje koje su postale vrlo prosperitetne, onda vidimo da su njihove gospodarske mjere  bile uspješne jer su promijenili društveni okvir - napomenuo je aktualni  predsjednik.

I na zadarskoj tribini svo vrijeme u zraku visjelo pitanje zašto,  sve ovo o čemu govori, nije inicirao za dosadašnjeg mandata.

- Zašto prije nisam predlagao ovo? Trebalo je vremena da i ja vidim neke stvari. Osim toga, onog trenutka kada smo ušli u EU, dobili smo uvjete za promjenu Ustava. Zato sam početkom godine okupio tim i  sačinili  smo jedan koncept novog Ustava kojim sam, kao pravnik, zadovoljan.  Ciljevi su mi više demokracije i više zdrave ekonomije - poručio je Josipović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika visocica
NADAM SE DA SU DOSLI LJUDI,KOJI SE HOCE JOS DA UVJER, KOJE JOS LAZI IMATE NA SVOJEME JEZIKU.
Slika korisnika huligan
u zemlji nepismenih i divljaka samo ovakav lik može biti i presjednik općine a kamoli presjednik RH