Kalmeta: Sljedeće godine Pučkoj kuhinji 100 tisuća kuna više

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Ima devet mjeseci da volontiram u Pučkoj kuhinji. To  mi je više kao hobi, ali zapravo je predivan osjećaj pomagati drugima. Radim sve što treba. Pomažem pri podjeli obroka, čistim, radim u skladištu... Ali sam kroz ovo volontiranje shvatio da je ponekad ljudima velika pomoć topla ljudska riječ i razgovor, a najveća  mi je nagrada kad vidim da sam im možda barem malo uljepšao  dan i kada mi uzvrate osmijehom, rekao je Miro Zrilić, mladi Zadranin koji je jučer povodom obilježavanja Dana volontera u zadarskoj Pučkoj kuhinji dobio i zahvalnicu za svoj rad.

Osim njega zahvalnice su primili i Martina Jelinek, Zara Jurić,  Ivana Vinac, Ivana Šunjić, Anamarija Jurin, Marina Grbić i Zlatica  Šišljegović.

Zadarska Pučka kuhinja svetoga Vinka Paulskog koja je otvorena  još 1996. godine i od tada neprekidno djeluje pri Caritasu Zadarske  nadbiskupije, jedina je takva ustanova na području Grada koja svakodnevno dijeli topli obrok za oko 300-tinjak korisnika.

- Posljednjih nekoliko godina taj broj se kreće između 280 i 300  korisnika u Zadru i oko 100-tinjak u našoj Pučkoj kuhinji u Benkovcu. Dugotrajnoj recesiji unatoč, taj broj se srećom, nije povećavao i  nismo prešli onu, mogli bismo reći, psihološku granicu od preko  300 obroka dnevno. Svi se nadamo i vjerujemo da će se u skoroj  budućnosti taj broj početi smanjivati, rekao je don Ivica Jurišić ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Zadarsku Pučku kuhinju sufinancira i Grad iz svoga proračuna.

- Iako je gradski proračun za iduću godinu siromašniji, izdvajanja  za Pučku kuhinju u sljedećoj će godini biti uvećana za 100 tisuća  kuna, naglasio je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je  jučer zajedno sa svojim suradnicima, kolegama iz Županije te uz  zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, dijelio ručak u Pučkoj kuhinji.

Na novinarsko pitanje može li sebe zamisliti u takvoj situaciji da  zaparavo nema za kruh i da se mora hraniti u Pučkoj kuhinji, gradonačelnik Kalmeta je odgovorio kako se uvijek može zamisliti u  svakoj životnoj situaciji.

- Uvijek kada ovdje dođem u meni su pomiješani osjećaji. S jedne sam strane zadovoljan što Zadar ima Pučku kuhinju u kojoj se  svakodnevno dijele kvalitetni topli obroci za sve naše sugrađane  kojima je to potrebno, a s druge pak, strane volio bih da korisnika  bude što manje. I ja se nadam da će uskoro za sve nas doći bolja  vremena, zaključio je zadarski gradonačelnik Kalmeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno