Sv. Nikola donio veselje na Pedijatriju

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Sv. Nikola s vrećom slatkiša, u pratnji pomagača koji su nosili  pune kutije darova, obišao je jučer djecu u Općoj bolnici Zadar. Najveselije je bilo u igraonici Dječjeg odjela gdje su dječica u šali sa sv. Nikolom i  uz radosno otvaranje darova barem nakratko zaboravila na bol.

To je i cilj ekipi iz HVIDR-e Zadar koja već deset godina u povodu sv.  Nikola daruje i uveseljava bolesne mališane. Darove kategorizirane prema uzrastu i spolu, osim djeci koja su se jučer našla na Pedijatriji, nosili  su i djeci na Kirurgiji, Zaraznom odjelu i Otorinolaringologiji. Uz pojedinačne darove za svako dijete, HVIDR-a uvijek donese i neke veće igračke  za igraonicu, ovaj put i mali aparat za kavu za odrasle na Pedijatriji.

- S ovom gestom djeci pokušavamo olakšati boravak u bolnici i  poželjeti što brže ozdravljenje. Jedan naš dugogodišnji član vesele naravi  uvijek se odjene u sv. Nikolu pa njegov dolazak djecu posebno veseli.  Inače, ovu akciju nam svake godine omogući tvrtka Turisthotel d.d. i na  tome im od srca zahvaljujemo, kao i samom osoblju Bolnice i Dječjeg  odjela koji nas uvijek strpljivo i korektno prime. Ova akcija nam je svima  iznimno draga i planiramo je održavati dokad god budemo mogli, govori  Tomislav Zelić, predsjednik Nadzornog odbora HVIDR-e Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno