VOLONTERSKA RUKA Nagrada za volonterski rad Ivani Vinac i Domu za odgoj djece i mladeži

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Ivana Vinac i Dom za odgoj djece i mladeži Zadar dobitnici  su ovogodišnje županijske nagrade "Volonterska ruka" koju je Volonterski centar Zadar ove godine drugi put organizirao u dvjema kategorijama  za najvolontera i za najboljeg organizatora volonterskog rada. Na  jučerašnjoj svečanosti u Muzeju antičkog stakla, održanoj povodom  Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, uz dvije  nagrade "Volonterska ruka", rad učenika Prirodoslovno-grafičke škole,  uručene su i zahvalnice za volonterski rad pojedincima i ustanovama.  Tako su zahvalnice za predani volonterski rad u ovoj godini dobili Josipa  Sabo, Maja Čižmek Kovač i Anka Stručić, a u kategoriji najboljeg organizatora Udruga Eko Zadar, Odjel za podršku žrtvama i svjedocima, Zajednica Franjevačka mladež Arbanasi, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska  škola Zadar, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar i Prirodoslovno-grafička škola Zadar.

U svečanom programu uručivanja volonterskih nagrada, uz nazočnost brojnih suradnika Volonterskog centra i predstavnika lokalne vlasti,  sudjelovali su glazbenim izvedbama i učenici navedenih zadarskih srednjih škola, a o samom radu Volonterskog centra najprije je govorio voditelj centra Josip Vidov.

- U bazi Volonterskog centra, koji je osnovan prije nepune dvije godine, imamo već oko 600 volontera od kojih su mnogi tijekom ove godine  sudjelovali u dva najistaknutija volonterska događaja, a to su svjetska  humanitarna utrka "Wings for Life" kojom su se prikupljala sredstva za  ozljede leđne moždine i koja je startala iz Zadra, te u velikoj svehrvatskoj  akciji za prikupljanje pomoći stanovništvu istočne Slavonije koje je stradalo u poplavama, podsjetio je Vidov na najveće ovogodišnje humanitarne akcije koje su okupile ogroman broj dobrovoljaca.

Okupljenim volonterima i uzvanicima na jučerašnjoj svečanosti u  MAS-u obratila se i predsjednica Udruge socijalnih radnika Marija Pletikosa koja je volonterstvo opisala kao dobrovoljnu aktivnost baziranu na  slobodnom izboru koji je temelj demokracije.

Inače, Volonterski centar Zadar osnovan je na inicijativu Udruge socijalnih radnika i predstavlja veliki pomak za razvoj civilnog sektora na županijskoj razini. Na potporu Zadarske županije Volonterskom centru u  svom je obraćanju podsjetio i zadarski župan Stipe Zrilić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno