Uz pjesmu i gitaru posjetili štićenike Doma sv. Frane

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

U spomen na sve stradale pomorce, profesori i učenici Pomorske škole Zadar u nedjelju su tradicionalno bacili vijenac u more. Dvadesetak učenika od prvih do četvrtih razreda, u pratnji ravnatelja Svetka Perkovića i profesorica Ivane Milutin, Sandre Pijace i Sandre Čuline, profesora Jere Bilana i pedagoga Marina Perinića ovim su se činom pridružili brojnim drugim ljudima diljem svijeta koji simboličnom gestom "polaganja" vijenca u more pokazuju koliko respektiraju poginule pomorce.

Nakon toga, učenici i većina profesora uputili su se u Dom za odrasle osobe Sv. Frane kako bi svojim dolaskom uljepšali barem na kratko boravak domskim korisnicima. Profesor Bilan se presvukao u sv. Nikolu, učenik Ivan Šimurina, član benda Maestral, uzeo je gitaru i veselo druženje je startalo. Ekipa iz Pomorske uz pjesmu, smjeh i pokoji mađioničarski trik, što ga je izvodio sv. Nikola, išla je od sobe do sobe, praćena znatiželjnim pogledima stanovnika sv. Frane. Dobre atmosfere nije nedostajalo, a ni prigodnih poklona, kojima su učenici darivali korisnike doma. Donesena je i velika košara s raznim voćem, a ono što je bilo najzanimljivije za vidjeti je bila reakcija nekih domskih štićenika.

- Našim korisnicima ovaj događaj jako puno znači, neki čak vjeruju da im je u posjet došao pravi sv. Nikola, naglašava socijalna radnica sv. Frane Sindy Gotica.

- Riječ je o već tradicionalnoj akciji Pomorske škole, dolaze nam najmanje deset godina i svaki put je veselo. Ovdje u sv. Frane svaka se posjeta izuzetno cijeni, a pogotovo dolazak ovako veselog društva, dodaje Gotica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno