Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

“Naši mali gušti” od 12. do 15. prosinca na Forumu

06.12.2018. 11:51
“Naši mali gušti” od 12. do 15. prosinca na Forumu


Ovogodišnja 13. po redu izložba hrane, pića, delikatesnih  proizvoda i suvenira "Naši mali gušti" održat će se od 12. do 15. prosinca na Forumu. Izlagat će 61 izlagač, 24 izlagača iz Zadarske županije,  dva izlagača iz Slovenije i ostatak iz ostalih dijelova Hrvatske, informirao je predstavnike medija danas na najavnoj konferenciji događanja direktor Županijske komore Zadar, Hrvatske gospodarske komore Denis  Ikić, koja stoji u organizaciji ove manifestacije, uz podršku Grada Zadra, Zadarske županije i Turističke zajednice grada Zadra.
Uz njega konferenciji su prisustvovali i Eugen Novaković ( OPG  Eugen Novaković ), Petar Pedišić ( viši stručni suradnik komore ), Danijel  Segarić ( pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj ) te Ivica Katić ( pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka  Grada Zadra ). 
– Zahvalio bih se svima uključenim u organizaciju ove manifestacije  za koju držim da je pomoć svim izlagačima te bih pozvao sve zainteresirane da nam se pridruže, dodao je Ikić.
Segarić je, pak, naglasio, kako treba znati da u ovo doba nije lako organizirati događanje poput "Naših malih gušta", pa je tim više potrebno zahvaliti se svima koju su omogućili da Zadar i ove godine ima manifestaciju koja ima i međunarodni karakter.
– Smatramo da je riječ o odlično organiziranom događanju koje izvrsno nadopunjuje Advent u Zadru, kazao je Katić.
Iskustva izlagača prisutnima je prenio Novaković, naglasivši kako su  "Naši mali gušti" događanje ne samo prodajnog karaktera već i prilika  za uspostavljenje novih kontakata a, što se tiče njega osobno, kako je  istakao, i prilika za nove izazove, konkretno neki novi proizvod, kao što  to on radi svake godine.
"Naši mali gušti" će imati i nekoliko radionica, o kojima je pričao Pedišić.
– Imat ćemo 12. prosinca u 11:30 sati radionicu izrade smokvenjaka i  kolača od smokava, koju će održati Eugen. U isto vrijeme osnovna škola Vladimir Nazor Neviđane ima radionicu izrade oslikanih platnenih  torbi, privjesaka i gel svijeća, a Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, također u 11:30, stoji u organizaciji izrade  božićnih vjenčića za sve zainteresirane. Nakon tih radionica, 13., 14. i  15. prosinca u 11 sati na programu je radionica "Blagdani bez viška kilograma", nabrojao je Pedišić.