Radnici Vodovoda dobit će božićnice u iznosu od 1000 kuna, a najslabije plaćeni i povišicu od 600 do 1000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
GRAD i VODOVOD UDOVOLJILI ZAHTJEVIMA SINDIKATA
Zvonko KUCELIN
Radnici i sindikat zadovoljni

Radnici gradske komunalne tvrtke Vodovod dobit će božićnice u iznosu od 1000 kuna, dar u iznosu od 600 kuna po djetetu, a uz to, zaposlenici s najmanjim plaćama dobit će i povišicu od 600 do 1000 kuna, izvjestio je Vedran Uranija, pravni zastupnik Teritorijalnog ureda SSSH Zadar na jučerašnjoj konferenciji za medije na kojoj su nazočili i sindikalna povjerenica, odnosno predstavnik Radničkog vijeća u Vodovodu Marica Iglić i Josip Gospić te Žan Glavurtić, predsjednik Sindikata branitelja kao solidarna podrška, budući da i u toj tvrtci ima branitelja i članova njihovih obitelji.

Uranija je izrazio zadovoljstvo što se nakon niza nagomilanih problema postigao dogovor s direktorom te gradske komunalne tvrtke Tomislavom Matekom, a posebice stoga što su radnici, kako je istaknuo, dobili i više nego je sindikat tražio. Kao jako važnu Uranija je istaknuo ulogu gradonačelnika Branka Dukića s kojim su na inicijativu sindikata i Radničkog vijeća Vodovoda održali sastanak u petak.

- Gradonačelnik Dukić je promptno reagirao. Zakazao je sastanak doslovno u dvije minute i odmah sutradan nas primio. Stoga je ovaj dogovor velikim dijelom i njegova zasluga, kao i pročelnika Robertina Dujele koji je ujedno i član Nadzornog odbora u Vodovodu. Obojica su pokazali socijalnu osjetljivost, a direktor Vodovoda korektno je reagirao, izjavio je Uranija dodajući kako se povećanje plaća odnosi na 70 posto zaposlenika Vodovoda kojih je oko 280, od čega ih je oko 150 učlanjeno u sindikat.

- Ja mislim da radnici Vodovoda mogu biti super zadovoljni, možda najzadovoljniji u RH s ovim mjesecom prosincem jer su dobili sve ono što smo mi iz Teritorijalnog ureda sa sindikalnom povjerenicom i radničkim vijećem tražili, pa čak i više od toga. Uz povećanje plaće uspostavljen je i dijalog s direktorom Matekom kojeg nije bilo, što je također jako važno. Ali mi sada tu ne stajemo. Čeka nas još težak posao, imamo u tijeku kolektivne pregovore. Želimo još bolje uvijete rada, želimo još veće plaće, želimo još veće otpremnine... S ovim smo postigli, ja bih rekao jedno čudo, gotovo čudo, zaključio je Uranija, a zadovoljstvo zbog povećanja plaća, božićnica i darova za djecu nisu krili ni Iglić i Gospić. Poručili su kako povećanje plaća nije veliko, ali da je radnicima, posebice onima koji su primali svega 2800 kuna mjesečno, svaka kuna zlata vrijedna. Također, izrazili su i zadovoljstvo jer se postigao dogovor oko sindikalnih zahtjeva na jedan ljudski način.

- Direktor Matek nam je pružio ruku i prihvatio zahtjeve. To jako cijenimo, poručili su sindikalna povjerenica i predstavnik Radničkog vijeća Vodovoda Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)