ZADRA NOVA Glavna bitka vodi se između Dujmović Vuković i Babić

Slika korisnika mkvanja
Upravno vijeće obavilo razgovore s kandidatkinjama
Čini se kako je HDZ već donio odluku o tome da Peričić više neće voditi ovu ustanovu te ostaje vidjeti hoće li je preuzeti njezina zamjenica Marica Babić ili pak aktualna pročelnica Ureda župana, Marina Dujmović Vuković, odnosno koja će struja u HDZ-u pobijediti
Glavna bitka vodi se između Dujmović Vuković i Babić

Članovi Upravnog vijeća Agencije za razvoj Zadarske županije, Zadre  Nove, obavilo je testiranje triju kandidatkinja za ravnateljsko  mjesto ove ustanove. Na natječaj su pristigle četiri  molbe, jedna je bila  nevažeća te je Vijeće obavilo razgovore s tri kandidatkinje: aktualnom ravateljicom Sanjom Peričić, njezinom zamjenica Maricom Babić i aktualnom  pročelnicom Ureda župana, Marinom Dujmović Vuković.

Kandidatkinje su najprije prezentirale svoju strategiju vođenja tvrtke,  nakon čega su uslijedila pitanja članova Upravnog vijeća. 

No, odluka o imenovanju još nije donesena jer se čeka usaglašavanje  HDZ-a oko dvaju kandidatkinja, Marine Dujmović Vuković i Marice Babić, ali i stav njihova partnera, NHR-a.

Naime, jedna struja HDZ-a bori se da ovu fotelju preuzme Vuković  Dujmović, dok je druga za Maricu Babić. S obzirom da se Upravno vijeće  sastoji od tri člana, moguće je kako će upravo glas Neovisnih za Hrvatsku  biti presudan u imenovanju nove ravnateljice. U Vijeću se, naime, nalaze  dva HDZ-ovca, Ante Župan i Šime Erlić, a treći je NHR-ov Mihovil  Čirjak.

Nakon sjednice saznajemo kako su se obistinile informacije iz HDZ-a  o tome kako će se glavna bitka voditi između Marine Dujmović Vuković i  Marice  Babić, dugogodišnje zamjenice ravnateljice. Ovo je doista atraktivno mjesto - riječ je o županijskoj agenciji oko koje se nikad nisu lomila  koplja, osim kada su u pitanju natječaji. Imaju tim od dvadesetak ljudi  koji se bave županijskim razvojnim strategijama, pripremom i provedbom EU projekata i privlačenjem  ulaganja.

Čini se kako je stranka već donijela odluku o tome da Peričić više neće  voditi ovu ustanovu te ostaje vidjeti hoće li je preuzeti njezina zamjenica  Marica Babić ili pak aktualna pročelnica Ureda župana, Marina Dujmović Vuković, odnosno koja će struja u HDZ-u pobijediti.

I jedna i druga ispunjavaju uvjete natječaja, s obzirom da se za upravljanje Zadra novom traži magistar struke ili stručni specijalist prirodnih, tehničkih, biotehničkih ili društvenih znanosti, odnosno visoka   stručna sprema sukladno ranijim propisima, a kandidati moraju imati   najmanje pet godina radnog iskustva u struci, najmanje pet godina iskustva u pripremi EU projekata, zatim organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje ustanovom, te   aktivno znanje engleskog jezika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno