Pjesme u čast te ljudske čarolije - ljubavi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Joso Štulina objavio desetu zbirku poezije »Ljubav na umire«
Do sada sam objavio 489 pjesama i 220 haikua. Inspiraciju za pjesme crpim u svojim Poljicima, miru, tišini, kad sam sam uz more, u vrtu, u maslinama, vinogradu, ali i uz obitelj i s prijateljima, otkrio je autor
Arif SITNICA
U promociji su sudjelovali Miro Grubić, ravnatelj Znanstvene knjižnice, Tomislav Marijan Bilosnić, Gabrijela Meštrović Maštruko te Lada Šokota

 »Ljubav ne umire« naziv je desete po redu zbirke pjesama zadarskog pjesnika Jose Štuline, a koja je promovirana u četvrtak navečer u Znanstvenoj knjižnici pred prepunom dvoranom prijatelja i štovatelja riječi i djela gospodina Štuline.
- Do sada sam objavio 489 pjesama i 220 haikua. Inspiraciju za pjesme crpim u svojim Poljicima, miru, tišini, kad sam sam uz more, u vrtu, u maslinama, vinogradu, ali i uz obitelj i s prijateljima. Uglavnom kad ne želim misliti na probleme, mislim na ljepše stvari i onda one pokušavam s ljubavlju prenijeti u pjesme. To mi je veliko zadovoljstvo, rekao je Joso Štulina, dodavši kako je ovo deseta zbirka, a jedanaestu ima već spremnu.
Inače, na promociji knjige sudjelovali su i Miro Grubić, ravnatelj Znanstvene knjižnice, Tomislav Marijan Bilosnić, Gabrijela Meštrović Maštruko te Lada Šokota.
- Naravno da nisam niti u snu pomišljao da će sklonost pisanju poezije postati moja strast, moja ljubav, moj najdraži hobi i da će toliko dugo trajati. Tko je mogao zamisliti da ću jednom, a to se događa danas, proslaviti izdavanje svoje desete zbirke pjesama, kojoj sam zbog toga što sam najčešće pjevao o ljubavi, u čast te ljudske čarolije i dao naziv »Ljubav ne umire«, napisao je u prologu sam autor Štulina. Istaknuo je kako kroz pjesmu kaže ono što se ustručavao ili bojao reći, bilo o ljubavi, o susretima s prirodom, društvenoj zbilji, prijateljima, zavičaju, o nečem imaginarnom, te je na kraju postao glasni ovisnik koji se ovoga izbora, ovog stila života ne može i ne želi odreći.
- Zbirka je sadržajno gotovo identična prethodnima. U nekima od njih više sam teksta posvetio društvenoj zbilji zbog osjećaja potrebe da i sam doprinesem da se ista promijeni nabolje. Međutim, na moje razočaranje stvari samo idu na gore, tako da je iluzorno svako daljnje trošenje papira u tu svrhu. Taj okvir se, na žalost, ne mijenja, nego ga oni čija je to dužnost žele mijenjati, ma što god ja pisao o tome. Dno je davno dotaknuto s vrlo dobrim izgledima da kroz njega propadnemo u razočaravajući bezdan. Ipak, nisam mogao zaobići dvije do užasa gadljive afere zbog kojih mi čitatelji, nadam se, neće zamjeriti, pojašnjava autor u prologu te se zahvaljuje svima koji su bili uz njega na podršci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika ZDPARTIZAN
Bilo je lijepo biti na promociji 10 -te knjige pjesama »Ljubav ne umire« našeg pjesnika Jose Štuline u Znanstvenoj knjižnici 5. 12. 2019. Da nema mora što bih tako strasno volio. Čije bih plavo lice milovao i sanjao nedokućive i tajnovite dubine........ Njegovi stihovi su melem na ranu naše zbilje....
Slika korisnika dobre.nikola
Svaka vam čast da ta lijepo pišete o ljubavi.Posebno mije drago što ste izdali 1o.ljubilarnu zbirku.Nadam se da će te nas obradovati i s novom zbirkom .Hvala vam na darovanju 1o zbirke pjesama.