Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Veliko veselje za sve male pacijente

07.12.2019. 13:00


Na radost svih malih pacijenata, sv. Nikola je jučer poklonio prigodne darove, na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar.
Zadarska HVIDR-a, tradicionalno, već trinaestu godinu organizira susret sv. Nikole sa djecom na pedijatriji. Potpredsjednik HVIDR-e, Klaudio Vidaić, objasnio je kako nema ljepšeg osjećaja od onog kada dijete ugleda sv. Nikolu sa punom vrećom darova.
-Svako dijete na odjelu dobit će igračku i slatkiše koje će uručiti Sv. Nikola koji stiže svake godine, i svako dijete koje se nađe u krugu bolnice, dobit će bombome, poručio je Vidaić.
Uz čestitke svima koji slave imendan, Vidaić se posebno zahavlio Gradu Zadru i gospodinu Skoblaru koji ih financijski prate u ovoj akciji darivanja.
-Bez njihove potpore i sredstava koja nam daju, mi ovakvu akciju ne bi mogli realizirati, naglasio je potpredsjednik HVIDR-e, apelirajući i na druge članove organizacija da izađu među ljude u staračke domove, vrtiće, škole, bolnice i da pomognu koliko je to u njihovoj moći. Ugođaj darivanja kao što je za svetog Nikolu kao i širenje radosti, treba biti tijekom cijele godine, a ne samo u ovo predblagdansko vrijeme, poručio je.
Marija Ljubičić, glavna medicinska sestra sa Odjela za pedijatriju, povodom posjete svetog Nikole, rekla je kako djeca znaju da on dolazi i da ih to jako veseli.
– Djeca na odjelu provode dane u iščekivanju sv. Nikole, Božića i svih drugih blagdana. Mi se na odjelu kroz cijelu godinu trudimo da se mali pacijenti osjećaju što manje traumatski, objasnila je glavna sestra, nadodavši kako pogotovo u ove božićne dane nastoje stvoriti još ljepši blagdanski ugođaj kako bi na jedan human način djeca osjetila toplinu i bliskost.
Mala Tina koja je u bolnici dočekala sv. Nikolu, radosno je rekla:
-Baš sam sretna. Sv. Nikola me je iznenadio i donio mi je bombona i drugih slatkiša. Ovdje sam jer me boli noga, ali sada se osjećam super.