Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vodovod darovao novac Općoj bolnici

06.12.2019. 09:00


Odjel za kliničku radiologiju Opće bolnice Zadar jučer je dobio donaciju tvrtke Vodovod Zadar d.o.o. u iznosu od 120 tisuća kuna za kupnju nadogradnje sustava za dijagnozu i identifikaciju karcinoma dojki radne stanice za mamografiju 5K.
Ugovor o donaciji na Odjelu pedijatrije potpisali su Tomisav Matek, direktor Vodovoda i dr. Željko Čulina, ravnatelj zadarske bolnice.
Matek je ovom prigodom iskazao zadovoljstvo što je Vodovod i ovog putu iznašao sredstva i time pomogao Bolnici u kupnji ovog uređaja, za koji se nada da će biti presudan u spašavanju života.


3. godinu za redom Vodovod Zadar izlazi ususret i pomaže Opću bolnicu u nabavci neophodne opreme


– Dobili smo zamolbu od ravnatelja Bolnice da pomognemo u kupnji sustava uz pomoć kojeg se može ranije prepoznati rak dojke. Mi smo sredstva osigurali i danas ćemo potpisati Ugovor o donaciji. Nadam se da će se ovim novim sustavom spasiti određen broj života, poručio je Matek dodajući kako Vodovod uz svoju primarnu djelatnost pružanja usluge građanima kroz vodoopskrbu, ima zadatak, ali i obavezu pomoći i na ovakav humanitaran način i to ne samo Bolnici, nego i drugim ustanovama koje su bitne za građane.
Ravnatelj dr. Čulina zahvalio se Vodovodu na ovoj pohvalnoj donaciji, ali i na svim dosadašnjim donacijama.
– Dugi niz godina surađujemo s Vodovodom i ovo je treća godina da nam izlaze ususret i pomažu Bolnicu u nabavci neophodne opreme, istaknuo je Čulina, podsjećajući kako su prošle godine, također zahvaljujući donaciji Vodovoda, nabavili video kolonoskop koji pomaže u otkrivanju karcinoma.
Ističući ovo donaciju hvalevrijednom, ravnatelj Bolnice se posebno osvrnuo na značenje ovog novog sustava u postavljanju dijagnoze koja je važna za daljnje liječenje.




»Dobili smo zamolbu od ravnatelja Bolnice da pomognemo u kupnji sustava uz pomoć kojeg se može ranije prepoznati rak dojke. Nadam se da će se ovim novim sustavom spasiti određen broj života
Tomislav Matek, direktor Vodovoda


– S obzirom da je sve veći broj pacijentica koje boluju od ove bolesti, primarno je postaviti dijagnozu što ranije i tako smo se domislili ovog sustava koji to može. Vrlo je važno što ranije identificirati rak kako bi se mogla postaviti dijagnoza, a onda i odrediti način liječenja, zato nam je ovaj uređaj jako značajan, potvrdio je Čulina.
Aparat koji će doći ovih dana na Odjel radiologije Opće bolnice Zadar razveselio je i gradonačelnika Branka Dukića, također liječnika u ovoj ustoanovi, koji se zahvalio donatoru, ali je poželio da potreba za ovim uređajem bude što manja.