Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HT PREMIJER LIGA Zovko povukao Puntamičane do osme pobjede u ligi

06.12.2020. 07:59


Završilo je 81:69, ali tri minute prije kraja utakmice bio je egal. No, kraj dvoboja pripao je zadarskoj momčadi koja je ostvarila osmu pobjedu u 12. kolu HT Premijer lige i tako ostala na vrhu ljestvice. Zadarski sastav veći dio utakmice imao je kontrolu, ali su se žilavi gosti uvijek nekako uspjeli vratiti. No, kada su trebali doći u priliku za pobjedu, potpuno su izgubili koncentraciju, što su Zadrani iskoristili i osigurali nove bodove. Junak dvoboja bio je Daniel Zovko koji je postigao 24 koša te je dodao deset skokova u gotovo 38 minuta provedenih u igri. Kako je Marino Šarlija ozlijeđen, trener Hrvoje Vlašić je ostao samo na Zovku i Tomislavu Cvitkoviću u reketu, a Cvitković je rano zaradio četiri osobne pogreške pa je Zovko morao igrati mnogo minuta. I odigrao je fantastično. I Cvitković je bio jako dobar, u deset minuta manje na parketu od Zovka postigao je 16 koševa. Sandro Rašić zabio je deset, a Jakov Vladović i Teo Petani sedam, a oba iskusna zadarska organizatora igre imala su i šest asistencija. Adnan Arslanagić sa 16 koševa i šest asistencija predvodio je goste, dok Toni Jelenković niti blizu nije uspio ponoviti dvoboj od prije deset dana iz Kupa Krešimira Ćosića kada je bio ključan igrač u izbacivanju Sonika iz tog natjecanja. Ovaj puta je Zadranin zabio četiri koša, imao dvije asistencije, ali čak šest izgubljenih lopti. Škrljevo je izgubilo čak 25 lopti, što je »iskompenziralo« višak u skokovima u odnosu na domaći sastav.


Loš početak
Zadrani su loše krenuli u utakmicu. Dok se nisu niti snašli gosti su vodili 9:2, a velike probleme zadavao je Adnan Arslanagić, organizator igre Škrljeva čija je brzina bila veliki problem za braniče zadarskog sastava. No, došli su sebi igrači Sonika. Petani je povezao četiri koša, pogodio jev Cvitković, a dobar period odmah je imao Zovko pa je uskoro na semaforu stajalo 12:12 i od tada se igralo koš na koš. I to je trajalo poprilično dugo. Mora se priznati da su i jedna i druga momčad u tom periodu igrale poprilično konfuzno, pogotovo u obrani, a problem su objema momčadima (doduše više gostima), predstavljale i izgubljene lopte. A baš nakon jedne izgubljene lopte Tonija Jelenkovića, Zadranina koji je bio ključna karika u pobjedi Škrljeva u Jazinama prije deset dana i to u Kupu Krešimira Ćosića, Sonik-Puntamika je preko trice Rašića stigla na +4 (32:28), što je bio povod za minutu odmora gostujuće klupe. Ulazak Filipa Jošića u igru, pojačao je pritisak Sonika u obrani i to se odmah počelo isplaćivati. Čak četiri izgubljene lopte za redom napravili su gosti i baš je obrana odradila ključnu ulogu u seriji Sonika. Imali su Puntamičani +8 i kontru, ali izgubili su loptu, Jelenković je prvo pogodio zicer, nakon toga i Boban tricu i umjesto dvoznamenkaste razlike, Škrljevo se vratilo u egal. Ipak, ponovno su gosti povezali nekoliko izgubljenih lopti, što su Puntamičani kaznili i do poluvremena stigli do 40:34. Škrljevo je u prvih 20 minute izgubilo čak 16 lopti pa je +6 Sonika nakon prvog poluvremena čak i pramala prednost.


Dobra završnica
No, u samo 90-ak sekundi u trećoj dionici prednosti više nije bilo. Škrljevo je ušlo serijom 8:0 u drugo poluvrijeme i trener Sonik-Puntamike Hrvoje Vlašić morao je pozvati minutu odmora i prekinuti seriju gostujućeg sastava. Jezikova juha se isplatila, Zadrani su se vratilu i igru, pojačali obranu i nakon kontre Cvitković je zakucao za 49:46, ali napad iza toga krilni centar Sonika je zaradio četvrtu osobnu pogrešku te ga je Vlašić morao izvući iz igre. No, drugi igrač u reketu (trećeg u rosteru niti nije bilo) Zovko igrao je fantastično. Povezao je tricu i jedno slobodno bacanje, a pogodio je Rašić tricu pa je Sonik ipak vratio solidnu prednost (57:50) tri minute prije kraja treće četvrtine. No, Škrljevo se još jednom potpuno vratilo i u posljednju dionicu zadarski košarkaši ušli su sa samo +2 (61:59). Bolje su gosti otvorili posljednju dionicu, tricom Barnjaka su i poveli i nakon toga imali nekoliko prilika otići na značajniju razliku. Ali promašili su nekoliko zicera, izgubili novu loptu i Sonik je ipak bio u igri. Ali umor se osjetio kod Puntamičana. Cvitković je s četiri osobne bio na klupi, Zovko je bio jedini igrač reketa i morao je igrati mnogo minuta. Umorio se i odlični Vladović. I igralo se koš na koš, odnosno greška na grešku. Nakon što se nekoliko minuta odmorio, Vladović je pogodio koš uz dodatno bacanje za 69:66 tri minute prije kraja utakmice. Prije toga mnogo toga su gosti promašili, a promašivali su i domaći igrači, ali skakali su u napadu kada je to bilo najpotrebnije. I baš nakon jednog skoka u napadu, Runjić je pogodio 80 sekundi prije kraja tricu za 74:68. A kada su gosti u idućem napadu izgubili loptu, sve je bilo riješeno. Nakon toga su se malo izgubili gosti, Sonik je to kaznio kontrama pa se i razlika na kraju činila i veća nego što je prikazano na utakmici.




S. PUNTAMIKA    81
ŠKRLJEVO          69
(18:20, 22:14, 21:25, 20:10)
ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Leo Roglić, Denis Bajramović.
SONIK-PUNTAMIKA: Runjić 7, Cvitković 16, Vručinić 9, Zovko 24, Petani 7, Jošić 1, Vladović 7, Palčić, Rašić 10, Zelanto, Keserović, Manojlović. Trener: Hrvoje Vlašić.
ŠKRLJEVO: Arslanagić 16, Gunjina 10, Roberson 10, Rajčić, Vrgoč 7, Bosankis, Jelenković 4, Vucić, Barnjak 20, Boban 12, Cvitković.