Posvećeni volontiranju bez obzira na brojne studentske obveze i životne izazove

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Sveučilište u Zadru potiče volonterski rad studenata
Na studentskoj radionici posebno je naglašena važnost volontiranja u psihološkom, ali i u društvenom smislu. Prema istraživanju, na Sveučilištu u Zadru 53% studenata je volontiralo tijekom studiranja
Radionica u povodu Međunarodnog dana volontera

Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera, svake se godine skreće pozornost na dobrobiti volonterskog rada. Budući da na mladima svijet ostaje, glavnu riječ o dobrobiti volontiranja prepuštam svojim studentima,kazala je na prigodnoj radionici Vilma Kotlar, koordinatorica volontera Sveučilišta u Zadru.
Naime, Međunarodni dan volontera svake se godine obilježava 5. prosinca i prilika je za pohvalu volonterskog rada na mnogim životnim područjima, a za najveći angažman zaslužni su upravo mladi ljudi željni pomaganja. Na studentskoj radionici posebno je naglašena važnost volontiranja u psihološkom, ali i u društvenom smislu.
- Prema istraživanju kojeg smo napravili na Sveučilištu u Zadru, 53% studenata je volontiralo tijekom studiranja, istaknula je Kotlar.
S obzirom na veliki angažman studenata koji svojim proaktivnim djelovanjem rade i potiču zajednicu na volonterstvo, koordinatorica volontera prepustila je glavnu riječ studentima Marku Galiću i Fani Marinović.
- U Studentskom zboru nudimo razne prilike za volontiranje. Tijekom godine, Sveučilište raspisuje natječaj za projekte gdje se studenti mogu prijaviti kao volonteri. Ovisno o opsegu rada projekta, odlučuje se i o broju volontera, kazala je Marinović, članica Studentskog zbora, koja je na Sveučilištu ujedno i pravobraniteljica studentskih prava.
Marko Galić, student pete godine psihologije na Sveučilištu u Zadru naglasio je kako je volontiranje korisno i za samog studenta u njegovom osobnom rastu i razvoju.
- Kroz volontiranje se svatko od nas susreće s mnogim ljudima, razvija se i stječe iskustva i vještine koji mu mogu pomoći u daljnjem radu, istaknuo je Galić.
On i Marinović kažu kako su srčano posvećeni volontiranju i bez obzira na brojne studentske obveze i životne izazove, izdvajaju jako mnogo vremena za ovaj humanitarni aspekt života.
Iako ih situacija zbog korone dosta onemogućuje u radu, ipak se trude napraviti maksimum što je pokazala i prezentacija volonterskih djela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno