Uređena sportska infrastruktura u gotovo svakom kutku općine Poličnik

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Djeci i mladima omogućeno bavljenje sportom
Postojeća igrališta smo obnovili, postavili ili tartan stazu, ili obloge te ih stavili u funkciju za više sportova - mali nogomet, košarku, tenis... U Briševu smo rekonstruirali zgradu Društvenog doma. Radi se o zgradi površine 210 kvadrata koja je po projektonoj dokumentaciji bila predviđena za malu školsku dvoranu. Rekonstrukcijom sad imamo i školsku dvoranu, ali i mogućnost bavljenja drugim sportovima, kazao je Lončar
Vedran SITNICA
Općina Poličnik društveni dom Briševo

Na području općine Poličnik su uređena brojna sportska igrališta, kako bi, kako govori načelnik Davor Lončar, omogućili djeci i mladima bavljenje sportom u blizini svog doma. Tako su uređena igrališta, u Suhovarama, Dračevcu Ninskom, Visočanima, Lovincu i Murvici, a u Briševu je rekonstruiran Društveni dom.
- Postojeća igrališta smo obnovili, postavili ili tartan stazu, ili obloge te ih stavili u funkciju za više sportova - mali nogomet, košarku, tenis... U Briševu smo rekonstruirali zgradu Društvenog doma. Radi se o zgradi površine 210 kvadrata koja je po projektonoj dokumentaciji bila predviđena za malu školsku dvoranu. Rekonstrukcijom sad imamo i školsku dvoranu, ali i mogućnost bavljenja drugim sportovima. U sklopu renoviranja doma sanirano je krovište te je dom nanovo oličen. Jako nam je drago što je naselje Briševo dobilo takav prostor i da je odaziv onih koji žele koristiti dvoranu odličan, Tako da se u jutarnjim satima koristi za potrebe škole u Briševu, Područne škole Osnovne škole Smiljevac, a u popodnevnim satima je popunjena različitim sportašima i rekreativcima, rekao je Lončar.
Općina Poličnik i Osnovna škola Poličnik u suradnji sa Zadarskom županijom sufinancirali su projekt uređenja sportskog igrališta u Suhovarima, postavljanjem tartana - tzv. gumenog granulata.
U Dračevcu Ninskom je uređen i zog za boće, tako da su i boćari došli na svoje i dobili bolje uvjete za igru.
- Zajedno s OŠ Smiljevac i Gradom Zadrom, uredili smo igralište ispred druge Područne škole OŠ Smiljevac, one u Murvici. Novouređeno igralište je uvelike promijenilo izgled i okoliš same škole, a još će se postaviti i javna rasvjeta, tako da će cijeli taj dio dobiti jednu novu lijepu vizuru, rekao je Lončar.
Malonogometni turnir u Murvici je postao okupljalište i jedno lijepo sportsko druženje mnogih generacija. Bilo je tu i drugih sportskih susreta, ali neke je ipak odgodila epidemiološka situacija. Ali samo zasad. U Poličniku je aktivan Nogometni klub Dragovoljac te Malonogometni klub Samba.
Opremanje sportske infrastrukture, kako je dodao načelnik Lončar, ne bi bilo moguće, kao ni brojni drugi projekti u Općini, da nije redovnih prihoda od gospodarskih zona i samog njihovog razvoja, u što Općina ulaže već niz godina.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno