Žuvela: Bit ćemo kritični, ali ćemo i prihvatiti dobre projekte

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Klub vijećnika Ivice Žuvele sazvao presicu
Autor: 
Ako ćemo nešto pokušati promijeniti idemo legalnim putem, u ovom slučaju prijedlogom amandmana, rekao je Žuvela dodajući kako su prema vladajućima bili i bit će kritični u odlukama s kojima se ne slažu, međutim da će i prihvaćati dobre projekte
Marin GOSPIĆ
Ivica Žuvela sazvao je konferenciju za medije

Županijski vijećnik Ivica Žuvela sazvao je konferenciju za medije na kojoj je, s vijećnicima Angelom Žilićem i Davorom Čerkučem, obrazložio njihove postupke na posljednjoj sjednici Županijske skupštine proteklog petka. Klub vijećnika Ivice Žuvele je naime na sjednici podržao proračun za 2022. godinu što ga je predložio Božidar Longin, a predložili su sedam od ukupno osam amandmana od kojih je većina prihvaćena.

Podrška dobrim projektima

- Od osam amandmana sedam je bilo naših, a samo jedan SDP-a koji smo i mi također podržali. Od ostalih oporbenih stranaka nije bilo amandmana, a to po nama nije način rada oporbe, treba raditi s oruđem koje vam je pri ruci. Ako ćemo nešto pokušati promijeniti idemo legalnim putem, u ovom slučaju s prijedlogom amandmana, rekao je Žuvela, dodajući da su prema vladajućima bili i bit će kritični u odlukama s kojima se ne slažu, međutim da će i prihvaćati dobre projekte.
Podsjetimo, na sjednici je prihvaćen amandman Kluba vijećnika Ivice Žuvele o dežurnim stomatolozima koji bi radili subotom poslijepodne te nedjeljom cijeli dan i to u svojim ordinacijama, prihvaćen je i amandman da se učenicama slabijeg imovinskog stanja omoguće besplatne higijenske potrepštine u školama, u nekoj prostoriji ili preko djelatnika pedagoške službe. Također, prihvaćen je i amandman Angela Žiića iz Domovinskog pokreta koji je tražio pomoć za zgradu memorijalnog centra u Škabrnji.
- Svi smo svjesni da je to izrazito siromašna općina koja grca u dugovima. Novi načelnik ide u tom cilju da se Škabrnja obnovi i pokrene. Stoga sam, u suradnji s Ivanom Škarom, odlučio zatražiti donaciju za memorijalni centar, rekao je Žilić istaknuvši kako u opremanje centra spada električna infrastruktura, opremanje interijera i eksterijera, a zahvaljujući prihvaćanju amandmana kreću u taj projekt. Davor Čerkuč obrazložio je inicijative Marka Savića te Željka Perice. Načelnik Stankovaca Željko Perica i predsjednik tamošnjeg Općinskog vijeća Marko Savić predložili su tri amandmana na proračun. Savić je tako tražio pomoć za NK Croatia Stankovci, malonogometni klub koji okuplja 90 djece i sanaciju divljih odlagališta, dok je Perica tražio njegu za starije stanovnike Lišana Ostrovičkih.

Konkretne koristi za građane

- Amandman za sanaciju divljih deponija na različitim lokacijama u Stankovcima je usvojen. Drugi je bio zajednička inicijativa Općina Stankovci i Lišana Ostrovičkih koji su na svom terenu primijetili manjak skrbi za starije i nemoćne te je usvojen amandman da se za četrdesetak korisnika osiguraju sredstva za pomoć, objasnio je Čerkuč te se osvrnuo na jedini neprihvaćeni prijedlog koji je u konačnici i povučen.
- Tražili su kontejnere za svlačionice za NK Croatia Stankovci no inicijativu smo povukli s obzirom da razumijemo kako bi ta inicijativa potaknula i ostale male klubove za što se nema novca, rekao je Čerkuč.
Ivica Žuvela se na kraju osvrnuo na prozivke vijećnika Akcije mladih, Marka Pupića Bakrača koji ga je nazvao narcisoidnom osobom jer, kako je ustvrdio Pupić-Bakrač, "i toliko vremena nakon kampanje i dalje drži svoju sliku ispred prostorija svog izbornog Stožera."
- Nama je kampanja svaki dan, a ne samo 20 dana obećanja. To nije stvar narcisoidnosti. Mi smo nešto i isporučili pa sad napokon ljudi imaju konkretne koristi od oporbe, kazao je Žuvela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)