Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Davor Dell’orco optužen zbog silovanja

Autor: Suzana Bandić

06.01.2009. 23:00
Davor Dell’orco optužen  zbog silovanja

Foto: Filip BRALA



Istraga u sklopu koje je obavljeno niz vještačenja te su ispitani i svjedoci trajala je nekoliko mjeseci, a okončana je podizanjem optužnice protiv bivšeg voditelja zadarskog restorana Maestral u Tankerkomercovoj marini zbog silovanja 24-godišnje djevojke koja mu je navodno bila ljubavnica
 
Nakon dugotrajne  i iscrpne istrage, Županijsko  državno odvjetništvo u Zadru  podiglo je optužnicu protiv  poznatog Zadranina, 53-godišnjeg Davora Dell’orca zbog  silovanja i premlaćivanja  24-godišnje djevojke koja mu  je navodno bila ljubavnica.
Naime, osim niza obavljenih vještačenja, u sklopu istražnih radnji, ispitani su i  brojni svjedoci uključujući i  žrtvu, a to je vrijeme osumnjičeni Dell’orco proveo u ćeliji zadarskog Istražnog centra  upravo iz razloga koji su i  zakonom propisani, a to je  opasnost od utjecaja na svjedoke.
Onog trenutka kad su bili  ispitani svi predviđeni svjedoci, pušten je na slobodu.
Ta je 24-godišnja Zadranka  samo dan nakon Dell’orcovog  uhićenja pred istražnim sucem  Županijskog suda u Zadru dva  i pol sata davala iskaz i ponovila ono što je prethodno  ispričala i policiji, a to je da ju  je 53-godišnji Davor Dell’orco  silovao i pretukao.
Kako smo saznali djevojka  je tijekom istrage bila i ginekološki pregledana.
Podsjećamo, Davor Dell’orco, bivši voditelj zadarskog  restorana Maestral u Tankerkomercovoj marini, krajem  kolovoza je s lisicama na rukama priveden istražnom sucu  zbog sumnje da je silovao i  premlatio mladu djevojku s  kojom je, kako se pričalo, bio  u ljubavnoj, izvanbračnoj vezi i  koja je navodno radila kao  konobarica u kafiću koji je  držao u najmu.
Prema vrlo šturoj informaciji iz zadarske policije nakon  njegova uhićenja, Davora  Dell’orca prijavila je policiji  upravo ona – njegova bivša  ljubavnica nakon čega je on  odmah uhićen i priveden u  Prvu policijsku postaju u Zadru na kriminalističku obradu.
Ono što su novinari uspjeli  saznati o ovom slučaju je da su  24-godišnja Zadranka i ovaj  bivši pomorac bili duže vrijeme u vezi, a on ju je navodno  silovao dvaput u istom danu te  naposljetku pretukao tako da  joj je puknuo “bubnjić”, jer je  djevojka tu vezu željela prekinuti.
Sad kad je podignuta optužnica, čeka se zakazivanje  prve rasprave na Županijskom  sudu u Zadru, a suđenje će  zasigurno biti tajno kao i obično u takvim slučajevima, zbog  zaštite identiteta žrtve.
Optuženi Dell’orco branit  će se sa slobode, a angažirao je  dvojicu poznatih zadarskih  odvjetnika, Smiljana Bakočevića i Andreja Korljana.