Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nova koncertna sezona počinje uz TBF

Autor: Irena Jurjević

06.01.2009. 23:00
Nova koncertna sezona počinje uz TBF


 Iako je za prvi  mjesec u godini karakteristično zatišje bez zanimljivijih  događanja, ova godina započinje nešto drugačije. Već  sljedećeg petka u Arsenalu će nastupiti splitski TBF. Vijest o njihovu dolasku u Zadar najavila je na jučerašnjem “Doručku u Arsenalu”  Anamarija Portada, voditeljica javnih programa.
 Pretprodaja ulaznica bit će  na info pultu Arsenala po  cijeni od 60 kuna, dok će na  dan koncerta cijena ulaznice  iznositi 70 kuna. S četiri objavljena albuma TBF je stekao status kreativnih vizionara na hrvatskoj glazbenoj  sceni i važi za jednog  od  najangažiranijih bendova. U  Arsenalu će izvesti svoje stare hitove poput Genije, Malo san maka, Šareni artikal,  Alles gut, Splitsko stanje  uma, Papilova, Nostalgična,  kao i hitove s aktualnog albuma “Galerija Tutnplok”  koji je prošle godine osvojio  čak četiri Porina, među kojima i onaj za album godine. 
 Također, na doručku je  istaknuto i to kako je Arsenal svoj program prilagodio satnicama održavanja  utakmica u vrijeme SP-a u  rukometu u Zadru. 
 U petak 23. siječnja u  21.30 će se, prezentirajući  dalmatinsku glazbenu tradiciju, održati koncert klape  “Kontrada”. DJ program naziva “All champions’ hits” na  rasporedu je u subotu 24. i u  ponedjeljak 26. siječnja, dok  25. siječnja slijedi plesnjak s  Plesnom školom „Studio 1″ i  Tempo bendom, a 27. siječnja u Arsenalu se održava  „Final party”. 
U siječnju se nastavlja  „World music & wine bar”  program u sklopu kojeg će se  održati dvije plesne večeri.  Posebnost ovog programa  ogleda se ne samo u “revivalu” plesnjaka s plesačima  Plesnog kluba “Milonga” i  Plesne škole “Studio 1”, već i  u upotpunjavanju doživljaja  nedjeljnih večeri uz čašu  probranog vina Vinoteke  Arsenal.
 U nedjelju 18. siječnja ljubitelji argentinskog tanga  imaju priliku zaplesati s članovima Plesnog kluba Milonga, dok 25. siječnja od 19  na plesni podij pozivaju  Tempo band i Plesna škola  “Studio 1”. Plesna večer uz  “Studio 1” oduševit će sve  ljubitelje popularnog TV  showa “Ples sa zvijezdama”, a  medijski pokrovitelj ovog  događanja je Radio 057.
 Uz razne plesne večeri, ali  i navijačke programe, u siječnju se mislilo i na najmlađe. Uz redovite dječje  igraonice i radionice koje se  održavanju subotom i nedjeljom između 9 i 14 sati,  program namijenjen djeci  upotpunjen je predstavom  „Tri snjegovića” koje će se  održati u nedjelju 18. siječnja  u 10 h. Predstavu priprema  Udruga odgojitelja predškolske djece „Maraške” koja okuplja četrdesetak odgojitelja s područja Zadarske županije za koje je organizacija dječjih izvanvrtićkih programa prilika ne samo za zabavu djece i roditelja, nego i za stručno  usavršavanje mladih odgojitelja.