Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Obustavljen promet mostom Mali Ždrelac

Autor: Z L

06.01.2009. 23:00
Obustavljen promet mostom Mali Ždrelac

Foto: Adam VIDAS



Od danas se obustavlja promet mostom koji preko  plovnoga puta Mali Ždrelac povezuje otoke Ugljan i Pašman, a u  promet će ući dvije privremene  brodske linije, Ždrelac-Zadar i  Ždrelac-Ždrelašćica, koje će se  održavati do okončanja radova,  točnije do kraja lipnja ove godine.
Brodsku liniju Ždrelac-Zadar  održavat će brodar T.U.O. Mankul iz Zadra brodom “Viking” kapaciteta 200 putnika i brzine 12  čvorova, a cijena prijevoza bit će  15 kuna po osobi.
Od Ždrelca do Ždrelašćice  plovit će brod “Mec”, vlasništvo  Ribarsko turističkog obrta “Trn”  iz Ždrelca, kapaciteta 50 putnika i  brzine 12 čvorova, a prijevoz će  biti besplatan.
Uz dvije nove brodske linije u  vrijeme radova na mostu bit će  uvedena i dva dodatna putovanja  na trajektnoj liniji Biograd-Tkon.
Podsjetimo da su prije dva mjeseca započeli radovi na proširenju  kanala Mali Ždrelac. Radovi se  izvode na kopnu gdje se vrše pripreme za nasipanje tehnološkog  nasipa između Ugljana i Pašmana, a istovremeno radi se na produbljivanju morskog dna.