Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tomasov otvorio špinu pod pekom

Autor: Z L

06.01.2009. 23:00
Tomasov otvorio špinu pod pekom


 
Prvom utakmicom  između Hajduka i Croatije iz  Sesveta pred oko pet tisuća gledatelja započelo je četvrto po  redu Dvoransko prvenstvo prvoligaša, a Dvoranu Krešimira  Ćosića je “krstio” prekrasnim  pogotkom Marin Tomasov te  tako podigao dvoranu na noge.  Tomasov je nastupom u ovoj  utakmici prvi put nastupio za  splitsku momčad od prelaska iz  Zadra na kraju jesenskog dijela  prvenstva. Sesvećani su u ovom  susretu igrali podređenu ulogu  u odnosu na srčaniju i kvalitetniju momčad Hajduka.  Bravure Tomasova i Ibričića, a  najviše dva pogotka poletarca  Trebotića su potvrdila tri boda i  veliku nadmoć Splićana u ovom  susretu.
U drugoj utakmici smo gledali zanimljiv dvoboj između  Cibalije i Rijeke. Bila je to puno  neizvjesnija utakmica od one  prve između Hajduka i sesvetske Croatije. Rijeka je povela u  sedmoj minuti golom Sandija  Križmana kroz noge vratara Cibalije. Nakon toga smo vidjeli  nekoliko vrlo lijepih prilika s  obje strane, od kojih je možda  najznačajniji udarac Husića s  vrha kaznenog udarca. Cibalia  je u prvoj polovini drugoga poluvremena imala inicijativu i  konkretnije prilike koje su napokon urodile plodom kasnim  izjednačenjem u 21. minuti –  strijelac je bio Husić. U samo  jednoj smo minuti vidjeli dvije  odlične prilike za gol. Cibalia je  mogla povesti, ali Mešić nije  bio priseban, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije poentirao Križman sjajnim zgoditkom. Međutim, Cibalia je ipak  uspjela izjednačiti i to u posljednjoj minuti. Nakon promašaja Malčića na pravom se  mjestu našao kapetan Pavličić i  pospremio loptu u praznu mrežu na oduševljenje odlično popunjenih tribina.
Najlepršaviji nogomet se  mogao vidjeti u trećoj utakmici  između Slaven Belupa i Šibenika u kojoj je postignuto čak  devet golova, no jedan više su u  mrežu pospremili Šibenčani,  što je bilo dovoljno za tri boda,  ali su skoro prokockali veliku  prednost od 4:1 osam minuta  prije kraja. Koprivničanci su  imali bar dvije mat pozicije za  zgoditak, ali odličan šibenski  vratar Blažević nije propustio  prometnuti se u junaka susreta.  Najupečatljiviji dojam je ostavio Zec s dva efektna pogotka.
Hajduk je protiv Cibalije ponovno pokazao vrlo dojmljivu  igru. Mišini su igrači zasigurno  prikazali najljepšu igru prvoga  dana turnira i imaju realnu šansu da ponove prošlogodišnji uspjeh kada su osvojili Dvoransko prvenstvo. U drugoj je minuti ponovno mrežu zatresao  Tomasov nakon što je prethodno “zavaljao” vratara Cibalije  Antolovića. Jertec je u sedmoj  minuti lijepim pogotkom povisio na prednost Hajduka, da  bi dvije minute kasnije Andričević udarcem pod gredu ponovno smanjio zaostatak za  Hajdukom. Međutim, samo  minutu potom smo vidjeli  naljepšu akciju prvoga dana.  Ibričić je sjajno asistirao petom  mladom Tičinoviću, a ovaj  poentirao u suprotne rašlje vratara Cibalije. Vrlo motivirani  Hajduk nastavio je uveseljavati  svoje grlate navijače. Bilo je  sjajnih prilika za “bile” koji su  samo nastavljali povećavati  svoju prednost. Ibričić i Gabrić  kao da su se međusobno natjecali tko će postići ljepši pogodak. U 14. je minuti Gabrić  topovski pogodio rašlje, a Ibričić mu je odgovorio s tri uzastopna pogotka, u 16., 18. i 24.  minuti za čak pet pogodaka  prednosti. Dvoboj Sesvećana i  Koprivničana obilježilo je čak  deset postignutih golova koji su  bili sve ljepši jedan od drugoga.  Pogotovo je upečatljiv bio Landekin projektil pod rašlje koprivničkog vratara Pelina kojim  se rezultat ponovno vratio u  egal (4:4), no tada na scenu  stupa Bojan Vručina te s dva  pogotka donosi svojoj momčadi prve bodove. Nakon najefikasnije utakmice slijedila je  najsiromašnija predstava u kojoj su Rijeka i Šibenik odigrali  mršavih 1:1. Šibenčanima se isplatio juriš na gol Riječana u  posljednjoj minuti kad im je  bod osigurao Gović. U zadnjoj  utakmici dana Sesvećani su uspjeli doći do prvih bodova i  tako Cibaliji već prvog dana  umanjili šanse za prolaz u drugi  krug turnira. Nakon sedmice  od Splićana uspjeli su Vinkovčani na kraju Sesvećanima samo pružiti dostojanstven otpor.