U Smoković s božićnim darovima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan Jamičić
Ovo je bila dobra poruka svim institucijama i organizacijama koje se bave humanitarnim aktivnostima

U Domu za odrasle osobe u Zemuniku Donjem, Županijska  koordinacija za ljudska prava  predstavila je akciju pomoći  starijim i teško pokretnim  članovima domaćinstava u  naselju Smoković koja se  realzira zajedno s Općinom  Zemunik Donji. O akciji su  okupljenima govorile predsjednica Koordinacije Davorka Krnčević i članica Jasminka Bašić, a skupu se obratio i predstavnik srpske nacionalne manjine Veselko Čakić:

- Htio bih posebno pohvaliti ovu akciju Županijske  koordinacije, jer samtram da  je to jedna dobra poruka svim  onim institucijama i organizacijama koje se bave humanitarnim aktivnostima, koje su dosta aktivne, ali bi ovo  možda bila poruka da ne  treba stati s aktivnostima 25.  prosinca, nego da ih se može  nastaviti i još nekoliko dana,  kazao je Čakić te istaknuo da  je ovo također način da se  ljudima u Smokoviću kaže da  su Općina Zemunik i Koordinacija, kao i institucije Županije mjesta gdje se mještani  mogu obratiti sa svojim problemima i pitanjima.

- To su mjesta gdje se mogu  rješavati problemi, a ne neki  emisari ili dušobrižnici koji  dođu jedanput godišnje za  neke svoje osobne potrebe i  naprave čitavu uzbunu, uznemire ljude i vrate odnose  unatrag za dvije godine, rekao je Čakić.

Dubravka Krnčević upoznala je okupljene i s novinama u programu pomoći u  kući, a odnose se na zadovoljavanje vjerskih potreba, posebice onih članova domaćinstava koji su u ili iz  miješanih brakova pa su izrazili želju da im osim svećenika, koji su im dosad dolazili u posjet, dođe i katolički  svećenik. Krnčević je također  izrazila žaljenje što je od svih  koji primaju pomoć u kući,  njih dvadeset, samo jedan  imao priliku otići iz kuće u  goste, a svi ostali su ostali kod  kuće pa će svima njima ova  akcija još i više značiti.

Ovom prigodom javnosti su  također predstavljeni kvartovski policajci za područje  Smokovića Ante Fuzul i Marko Baraba.

Nakon predstavljanja akcije, uslijedila je predaja darova koje je osigurala Općina  Zemunik, korisnicima programa u naselju Smoković.

Slavka Paravinja: Bog vam  je jedan, dico moja!

Prigodom podjele paketa s darovima, obišli smo i obitelj  Nikole i Slavke Paravinje koji na pitanje kako im je, spremno  odgovaraju da im je lijepo i da im "njihove cure što ih obiđu,  počiste i pomognu što im je potreba".

- Ovo je nami  veliko veselje i  zadovoljstvo i sigurnost da nas  niko ne mrzi i ovo  je velika sreća  nami, kazala je  Slavka Paravinja  koja je ispričala i  kako je ona "iz  Poljica katoličke  vjere, a moj deda  pravoslavne vjere" i zajedno žive  šezdeset godina.

- Nikad on meni nije reka - ni moli  se vako niti moli  se nako, jer Bog  vam je jedan, dico moja, zaključila je Slavka.

 

 

 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno