Vrančić će imenovati savjetnika za turizam

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
ganzulic
Aktualni predsjednik TZ Grada Zadra Branko Ganzulić - Sada je najvažnije sazvati Skupštinu

Ministarstvo turizma službeno je potvrdilo novi Statut Hrvatske turističke zajednice, koji je proslijeđen gradskim i županijskim turističkim zajednicama. Njegova najvažnija odrednica je novi ustroj prema kojemu će gradonačelnici ujedno biti i predsjednici turističkih zajednica. Nakon takvih izmjena, mnogi gradonačelnici su najavili kako će za obavljanje dužnosti predsjednika turističke zajednice imenovati svoje posebne savjetnike koji će ih predstavljati. No, prije konkretnih odluka i imenovanja, kako pojašnjava Branko Ganzulić, dosadašnji predsjednik Turističke zajednice Grada Zadra, potrebno je sazvati Skupštinu i promijeniti odredbe postojećeg Statuta prema kojima gradonačelnik postaje predsjednik Turističke zajednice Grada Zadra.

Skupština krajem siječnja

- Sada, kad je novi Statut potvrdilo resorno Ministarstvo, u tijeku su pripreme za sazivanje Skupštine Turističke zajednice Grada Zadra. Pozivnice šaljemo dosadašnjem članstvu, ali i novim ljudima jer birat će se novi saziv Skupštine Turističke zajednice Grada Zadra. Uz to, potrebno je promijeniti i odredbe postojećeg Statuta, čime će se ostvariti uvjeti da gradonačelnik preuzme dužnost predsjednika Turističke zajednice i eventualno imenuje svoga savjetnika, govori Branko Ganzulić, dodajući kako će sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Zadra održati najvjerojatnije krajem siječnja, a najdalje početkom veljače ove godine.

Prema Ganzulićevim riječima, pretpostavke za sazivanje Skupštine ostvarene su tek ovih dana, kada je resorno ministarstvo potvrdilo novi Statut Hrvatske turističke zajednice. Stoga, odredbe o novome ustroju integrirat će se u gradske turističke zajednice u za to predviđenom zakonskom roku, nakon čega će gradonačelnici preuzeti dužnost predsjednika turističke zajednice ili na tu funkciju imenovati svoje savjetnike koji će ih predstavljati. Što će učiniti zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić još uvijek nije poznato, a kako Ganzulić navodi, situacija će se riješiti na Skupštini koja se očekuje krajem siječnja ili početkom veljače.

 Što će Vrančić učiniti?

- Prerano je govoriti o tome što će učiniti gradonačelnik Vrančić, nema još ništa novo. Sada je najvažnije sazvati Skupštinu, izabrati nove ljude pa ćemo onda vidjeti što i kako dalje. No, jedno je sigurno, gradonačelnici su preopterećeni svoj obvezama, tako da nije realno očekivati da će u velikim gradovima dužnost predsjednika turističke zajednice obnašati gradonačelnik već da će na to mjesto imenovati svoga savjetnika, kaže Ganzulić ne želeći se upuštati u procjene što će učiniti zadarski gradonačenik dr. Vrančić jer, kako navodi, to je isključivo njegova odluka koju će donijeti na vrijeme.

Što se tiče same dužnosti predsjednika Turističke zajednice Grada Zadra, koju je Branko Ganzulić obnašao do kraja prošle godine, on navodi kako ista donosi mnogo posla, obveza i odgovornosti. Predsjednik, pojašnjava Ganzulić, je osoba zajedno s turističkim vijećem, koordinira rad turističke zajednice i određuje okvire njezina poslovanja.

- Zakonske odredbe su takve kakve jesu i moramo ih se pridržavati. Gradonačelnik kao predsjednik turističke zajednice je jedno novo iskustvo s time da je ostavljena mogućnost imenovanja savjetnika na tu dužnost. Vjerujem da će za takvu soluciju odlučiti mnogi gradonačelnici, osobito oni u velikim gradovima jer su i sami preopterećeni svojim poslom, tako da nemaju vremena preuzeti dodatne obveze i zaduženja koje donosi dužnost predsjednika turističke zajednice, govori Ganzulić, vjerujući kako će novi ustroj doprinijeti još kvalitetnijoj suradnji Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, koja je posljednjih godina rezultirala nizom vrhunskih turističkih projekata, odnosno manifestacija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno