Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Gašpar, Melkior i Baltazar darivali djecu Belafuže

06.01.2011. 23:00
Gašpar, Melkior i Baltazar darivali djecu Belafuže


Mladi župe Uznesenja BDM u Zadru na Belafuži na svetkovinu Bogojavljenja u pastoralnim prostorima ispod župne crkve uprizorili su dolazak Sveta Tri kralja k malenom djetetu Isusu koji se rodio u Betlehemu od Djevice Marije.
U dvorani ispunjenoj djecom, njihovim roditeljima i prijateljima predstavljen je pravi ugođaj grada Betlehema, u kojem se rodio Krist. Mladi su u šest činova približili navještaje starozavjetnih proroka o dolasku Sina Božjega, susret Marije i Josipa, božićno otajstvo rođenja djeteta Isusa, događanja na dvoru kralja Heroda te put triju kraljeva do mjesta Isusova rođenja.  Scena je predstavljala betlehemsku noć ispunjenu zvijezdama i štalicu u koju su došli Marija i njezin zaručnik Josip nakon dugog puta, na koji su se uputili zbog popisa stanovništva. Nakon dolaska u štalicu rodio se Krist te se pojavila Zvijezda na nebu.
Pastiri koji su po okolnim pašnjacima čuvali svoja stada nakon što su čuli Radosnu vijest došli su se pokloniti malom Isusu. Kraljevi Gašpar, Melkior i Baltazar su vidjeli da se pojavila Njegova Zvijezda te su je slijedili noseći darove za novorođenog Kralja, zlato, tamjan i smirnu. Nakon što su se kraljevi poklonili Isusu, djeci su podijelili darove.
 Na sinoćnjem uprizorenju dolaska Sveta Tri kralja sudjelovalo je oko 180 djece, a mladi su slikovitom i zanimljivom odjećom, kao i darovima predstavili vrijeme Kristova dolaska, Njegovu toplinu, dobrotu i ljubav.