Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ljubavlju i razumijevanjem protiv svih oluja

06.01.2012. 23:00
Ljubavlju i razumijevanjem protiv svih oluja


Ivan Šimićev i Ljiljana Paštrović vjenčali se u župnoj crkvi Srca Isusova na Voštarnici u Zadru točno prije 50 godina, 6. siječnja 1962., na blagdan Sveta tri kralja ili Bogojavljanje. Ivan je imao nepunih 25, a Ljiljana 18 godina. Kumovi su bili Marijo Pavin i Vinko Šimićev. Vjenčao ih je sada pokojni, pater Eugen Zaninović. Pedeset godina nakon tog svečanog čina njih dvoje su u društvu svojih najdražih proslavili 50 godina zajedničkog života.
– Pri prvom susretu na svadbi Tomislava Šimićeva nisam ni sanjala da će me moj Vladi zaprositi, a kamoli da ćemo jednog dana slaviti zlatni pir, rekla nam je Ljiljana koja je mirovinu zaslužila radećim neprekidno 35 godina kao medicinska sestra na Zaraznom odjelu zadarske Opće bolnice.
 U 50 godina braka rodilo se četvoro djece; blizanci Augustin i Ante, Gordana i Femi koji su im podarili šestero unučadi – Ivana, Marijana, Anamariju, Femi, Duju i Đanu.
– U braku je bilo i teških trenutaka, ali ljubav, razumijevanje i vjernost nadvladali su sve, reći će slavljenik Vlad, postolar koji je cijeli radni vijek proveo u zadarskoj Jugoplastici.
Ovi vrlo vedri i vitalni supružnici govore kako su u životu sve probleme nastojali rješavati razgovorom, bez povišenih tonova i svađe, uz međusobnu toleranciju, strpljenje i opraštanje.
– Ništa ne bismo promijenili. Da mene tko pita, ja bih još jedanput ovako, kaže Ivan.