Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Brkić: Napravili smo glupost

Autor: Roman Morović

06.01.2013. 23:00
Brkić: Napravili smo glupost

Foto: Zvonko KUCELIN



JOZO BRKIĆ, IGRAČ ZADRA
– Neobjašnjivo smo pali u drugom poluvremenu. Na kraju su oni imali i više sreće. Nama lopta nije htjela u koš, a njima je ušao i onaj čudan šut uz prekršaj u zadnjem napadu. I to pokazuje da su bili sretniji, ali to nas nikako ne opravdava. Napravili smo glupost, izgubili utakmicu kući i to nam se više ne smije događati.
Otvaranje drugog poluvremena?
– To je bilo vjerojatno ključno razdoblje. Da smo tada zadržali prednost i dobar ritam, mislim da bismo pobijedili. No, stali smo u napadu i dopustili njima neke lagane koševe, kojima su se brzo vratili u utakmicu.
Dugo ste se zadržali u svlačionici nakon utakmice.
– Nije lako kada izgubiš kući ovakvu utakmicu, ali što je tu je. I trener nam je rekao da dignemo glavu gore. Moramo prespavati, nastaviti dobro trenirati i vjerujem da će nam se ovo negdje vratiti.
MARKO RAMLJAK, IGRAČ ZADRA
– Očekivali smo pobjedu, posebno nakon vrlo dobrih igara u posljednje tri-četiri utakmice na kraju prošle godine. No, drugo poluvrijeme smo odigrali preloše i u obrani i u napadu. Posebno otvaranje, kada smo im dopustili da prelako i prebrzo stignu našu prednost. Primili smo preko 40 poena, što je previše za ovu utakmicu. U napadu smo bili jednolični, nismo se kretali i poštivali dogovor. Njihova obrana se prilagodila i imali smo premalo rješenja. U prvom dijelu je to funkcioniralo dobro, ali u nastavku smo pali i na kraju nesretno izgubili. Nismo imali ni sreće. Bariša je u zadnjoj minuti promašio dva penala, da je pogodio bar jedan, možda bi utakmica otišla na našu stranu. Onda je Vladović zabio onaj koš-faul, no to je tako. U posljednjoj minuti je sve moguće. Utakmicu smo izgubili prije toga.
JAKOV VLADOVIĆ, IGRAČ KRKE
– Eto i da se nama napokon osmjehnula sreća . Posljednje dvije utakmice smo gubili u neizvjesnim završnicama s malom razlikom i moralo nam se negdje vratiti. Vratilo nam se u Zadru i to u najboljem mogućem trenutku, nakon pet uzastopnih poraza. Sada nas očekuje teško gostovanje kod Cibone i ne bi bila baš dobra situacija da smo ovdje izgubili. Ovako u Zagrebu možemo odigrati mnogo rasterećenije.
Što je bio ključ pobjede?
– Pri kraju prvog poluvremena su se oni odvojili na devet razlike, no vratili smo se odmah na početku nastavka s nekoliko trica i laganih koševa. Cilj nam je bio da što dulje budemo u egalu, jer smo znali da će Zadru tada biti sve teže i da će postajati sve nervozniji. Po mom mišljenju oni su na ovoj utakmici imali imperativ pobjede, što nije bio slučaj, primjerice, protiv Partizana pa i Splita. Na kraju se dogodilo baš ono što smo priželjkivali i uspjeli smo u uzbudljivoj završnici doći do vrijedne pobjede.