Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ples i sjena na “Uno, due, tre”

Autor: Vanja Mirčeta

06.01.2013. 23:00
Ples i sjena na “Uno, due, tre”

Foto: Marin GOSPIĆ



Jedini upečatljivi rekviziti bila su razapeta platna iza kojih su se nazirale siluete plesača Hip Hopa i Breakdancea Lucije Mikas i Ante Dujića


U subotu navečer u studiju Plesne udruge “Gesta” na Relji skupila se ekipa iz Postolar Trippera kako bi snimila spot za pjesmu “Uno, due, tre”, treću stvar s trećeg albuma ovog poznatog zadarskog benda pod nazivom “Čujem ja netko šuti”.
Fanovi nisu poslali dovoljno snimaka
Nakon “Burze rada” i “Larga” došao je na red i na “Uno, due, tre”, pjesmu koja je tekstualno bazirana na najnovijim hitovima iz pop-dance kulture i koja nas uči da jedina vrijednost leži u požudi i razvratnosti. Za sve one koji još nisu preslušali ovaj uradak Postolara, toplo preporučujemo da posebnu pažnju obrate upravo na riječi pjesme koja osim što će vas dobro nasmijati, zasigurno će vas pobliže upoznati s realnošću među mladim, ali i onim nešto starijim naraštajem. Spot je snimljen u plesnoj dvorani Udruge “Gesta”, a jedini upečatljivi rekviziti bila su razapeta platna iza kojih su se nazirale siluete plesača Hip Hopa i Breakdancea Lucije Mikas i Ante Dujića. Ukratko, spot je postao svojevrsna igra svjetla i sjene udružena s profesionalnim plesačima i članovima benda. Iako je prvotna zamisao bila da se za spot slože kadrovi koje bi snimili njihovi fanovi, od ideje se zbog slabog odaziva na kraju odustalo. Fanovi su se u snimanje spota za pjesmu “Uno due tre” mogli uključiti na način da snime kratki film svojim digitalnim aparatom, kamerom ili u krajnjem slučaju mobitelom i svoj uradak na kojemu se čuje pjesma za koju se snima spot poslati na njihov službeni e-mail.
Skoro 30.000 pregleda bez spota
Poželjno je bilo, kako su istaknuli Postolari, da snimke budu pokrivene sa što više rasplesanih “guzica i sisa” starijih od 18 godina, ali to su mogle biti i snimke pjevanja i plesa. Pregledani materijal trebao je biti smiksan u jedan spot, no do te realizacije ipak nije došlo.
– Dobili smo mali broj snimaka i to nije bilo dovoljno za ideju koju smo imali. “Sv. Marija Crew” su se jedini potrudili svojski oko priče ali, kao što rekosmo, nije bilo dovoljno materijala kojim bismo realizirali cijelu ideju. Svima koji su snimali materijale ćemo se odužiti na uredan način, istaknuli su Postolari na svojoj Facebook stranici.
Nakon subotnjeg snimanja uskoro će tako svjetlo dana ugledati i treći spot s trećeg albuma Postolara kojega svi njihovi fanovi zasigurno s nestrpljenjem iščekuju.
Zanimljivo je napomenuti da je “Uno, due, tre” pjesma koju su odabrali upravo fanovi na Facebook profilu Postolara kao slijedeći singl za koji će biti snimljen spot. Pjesma, za sada još bez spota, ima preko 29.327 pregleda na YouTubeu.