Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tomislav Nikolić: Srbija će 2013. posvetiti pomirenju

Autor: Hina (H)

06.01.2013. 23:00
Tomislav Nikolić: Srbija će 2013. posvetiti pomirenju

Foto: FAH



Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je u nedjelju u božićnoj čestitki poruku sugrađanima da će Srbija 2013. posvetiti pomirenju i istaknuo da mu je najdraža obveza kad kršćanima čestita Božić, bilo po Julijanskom ili po Gregorijanskom kalendaru.
Srbija će, podsjetio je Nikolić, ove godine biti domaćin obilježavanja 1.700. obljetnice Milanskog edikta i “zapovijedi cara Konstatina, kojom je kršćanstvo konačno postalo religija” i dobilo vjerske slobode koje nisu gušene zabranama, ubijanjem vjernika i spaljivanjem hramova.
Nikolić je istaknuo da su mu i veleposlanici islamskih zemalja u Srbiji obećali da će financirati jednu manifestaciju u okviru obilježavanja obljetnice Milanskog edikta i time priodonijeti pomirenju religija u svijetu, suradnji i zajedničkom životu.
Nikolić je istaknuo da je i Srbiji potrebno mnogo više mira i dobrog života, te vlada koja će ispuniti ono što je građanima najpotrebnije.
“Ljudi koji vjeruju u Boga su dobri ljudi, a to u kakvom hramu, na kom jeziku ili na koji način ispovjedaju svoju vjeru – to je njihova osobna stvar i proističe iz vjere kojoj pripadaju. Svima im želim sve najbolje. Mir Božji, Hristos se rodi”, božićna je poruka srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića koju navode beogradski mediji.