Bolnica će ove godine potrošiti 119.826.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Liječenje onkoloških pacijenata sukladno vremenu - prioritet

Financijski plan u 2016. godini za Opću bolnicu Zadar iznosi 119 milijuna i 826 tisuća kuna bez PDV-a. Od ukupnog iznosa na rashode za nabavu bolničkog materijala i energiju planira se utrošiti 96 milijuna i 95 tisuća kuna. Najviše sredstava u ovoj godini u Bolnici su namijenili nabavi lijekova za liječenje zloćudnih bolesti i imunosupresiva, a riječ je o čak 30 milijuna kuna. Razlog tome zasigurno leži u činjenici kako se iz godine u godinu broj oboljelih od raznih oblika karcinoma u Zadarskoj županiji povećava, stoga se i najveća sredstva troše upravo na liječenje pacijenata oboljelih od nekog oblika zloćudnog karcinoma. Drugi razlog je taj što je riječ o lijekovima koji su jako skupi.

Nadalje, u Bolnici tijekom ove godine planiraju utrošiti 6,3 milijuna kuna na nabavu lijekova s djelovanjem na krv i krvotvorne organe, samo sto tisuća manje iznosit će nabava lijekova namijenjenih za liječenje sustavnih infekcija, dok se za laboratorijsku dijagnostiku i reagense namjerava izdvojiti 5,5 milijuna kuna.

Najveće stavke financijskog plana odnose se na nabavu lijekova i bolničkog materijala, na što odlazi oko 80 posto ukupno planiranih sredstava u 2016. godini.

Na rashode za usluge iz ukupnog financijskog plana u ovoj godini izdvojit će se 12 milijuna i 571 tisuća kuna. Od toga će se veći dio sredstava utrošiti na usluge pranja bolničkog rublja, tri milijuna i 50 tisuća kuna. Na opskrbu vodom, također unutar ove stavke namjerava se utrošiti 1,3 milijuna, dok će na opskrbu Bolnice električnom energijom otići 1,4 milijun kuna.

Na postrojenja i opremu u 2016. godini otpada 9,9 milijuna kuna iz ukupnog financijskog plana. U sklopu ove stavke planirana je nabava specijalističkog Op stola za ortopediju, traumatologiju i neurokirurgiju čija cijena iznosi 1,2 milijuna kuna. Tu je još i nabava ultrazvučnog uređaja za Odjel kardiologije u iznosu od 925 tisuća kuna, te ultrazvučnog uređaja za Odjel pulmologije u iznosu od 700 tisuća kuna.

Planirana je i nabava dva anesteziološka aparata za Odjel anesteziologije u iznosu od 70 tisuća kuna.

Rashodi za dodatna ulaganja na građevinskim objektima u ovoj godini u Bolnici planirani su u iznosu od 420 tisuća kuna. Planirani su radovi na povezivanju ORL odjela na centralni rashladni sustav što će iznositi 190 tisuća kuna. Od ostalih građevinskih radova koji će se izvoditi tijekom godine navedeni su rekonstrukcija transportnog lifta u zgradi interne, a čija vrijednost iznosi 180 tisuća kuna. Upravna zgrada ove godine dobit će gromobran čije postavljanje i nabava iznose 50 tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno