Prvi Advent u Zadru vratio Zadrane na Poluotok

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ
Kućice su spakirane i čekaju odvoženje

U sklopu tradicionalne manifestacije Đir po gradu završen je i prvi Advent u Zadru koji se održavao na Trgu Petra Zoranića, a reakcije i komentari mnogih - u prvom redu građana, više su nego pozitivne. Svi se slažu u jednom - Đir po gradu i Advent u Zadru bili su izuzetno uspješni i postigli su cilj, a to je da je svaku večer Poluotok, a osobito Trg Petra Zoranića bio pun.

- Osobno sam jako zadovoljna i mislim da je Advent u Zadru bio pun pogodak. Razgovarala sam s mnogima i sve povratne informacije su pozitivne. Već prve večeri kada sam vidjela prepun Trg Petra Zoranića bila sam presretna. Ljudi su svaku večer izlazili van, sretali se družili i to je bio cilj. Na ruku nam je išlo i vrijeme jer mjesec dana nije pala kiša, a nije bilo ni toliko hladno. Osim toga bilo je i puno događanja i programa, za svakog ponešto - komentirala je jučer Danijela Rimanić koordinatorica manifestacije Đir po gradu.

Dodala je kako su zadovoljni i obrtnici, ugostitelji, trgovci koji su postavili sveukupno 19 tipiziranih kućica gdje su prodavali svoje proizvode. No, kako je naglasila Rimanić, prvi zadarski Advent ne bi uspio da doista nije bilo svesrdne podrške Grada i Turističke zajednice te velikog zajedništva Gospodarske i Obrtničke komore i Udruženja obrtnika. Dakle, svi su na svoj način dali svoj doprinos kako bi i Zadar osjetio i doživio pravi blagdanski ugođaj, a Rimanić je naglasila kako vjeruje da će dogodine Advent u Zadru biti još bolji i bogatiji.

Planovi se već kuju

Svoje zadovoljstvo ne krije ni dogradonačelnik Zadra - Zvonimir Vrančić koji je sa svoje strane puno pomogao da se cijela priča realizira.

- I ja sam osobno jako zadovoljan i vjerujem da su i građani, jer to je najvažnije. Nisu samo Advent posjećivali oni koji žive u gradu. Cijele obitelji dolazile su i iz okolice Zadra što mi je iznimno drago. Kao što sam već rekao, mi smo sve ove godine tražili model po kojem bismo poboljšali, nadogradili, nadopunili manifestaciju Đir po gradu - rekao je dogradonačelnik Vrančić te otkrio kako će već sada krenuti s dogovorima i planovima za sljedeću jesen.

- Već vrlo skoro imat ćemo u Gradu jedan sastanak sa svima koji su bili u ovoj priči upravo iz ovih istih razloga - kako bismo čuli komentare i dojmove, a onda ćemo svi zajedno krenuti s idejama i planovima za ovu godinu. Ono što već sada mogu reći, to je da ćemo u prvom redu nastojati još više i ljepše ukrasiti Poluotok te Advent od Trga pet bunara i Trga Petra Zoranića proširiti sve do Poljane Šime Budinića. S tim u vezi razgovarat ćemo sa svim zainteresiranim OPG-ovcima. Manifestacija Naši mali gušti nastavlja se i dalje, ali ćemo pokušati još upotpuniti i oživjeti cijeli taj "potez" od Trga Petra Zoranića preko Kalelarge do katedrale svete Stošije i do Foruma gdje također, klizalište i dalje ostaje - otkrio je Vrančić.

Naglasio je i kako će se "hologramska priča" sa još većim i ljepšim svjetlosnim efektima u Jazinama nastaviti i tijekom blagdana ove godine.

Karneval i sajam vjenčanja

- Nastojat ćemo da Zadar živi i zimi i krenut ćemo s manifestacijama već u studenom pa do božićnih i novogodišnjih blagdana. U siječnju i veljači već sada imamo karneval i sajam vjenčanja. Pokušat ćemo tako napraviti sve da Zadar živi i zimi i tako uplovi u predsezonu - zaključio je zadarski dogradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Podsjećamo, u sklopu prvog Adventa u Zadru na Trgu Petra Zoranića, u pravom blagdanskom ozračju, zadarski trgovci i ugostitelji u svojim su kućicama nudili prigodne proizvode kao što su kobasice, kuhana jela, palačinke, fritule, ribu, jela s roštilja, kuhano vino, šampanjce, vina, rakije, tople bezalkoholne napitke, suvenire, božićne ukrase, slastice. Bilo je puno koncerata, blagdanskih radionica za djecu i dječjih festivala, a mnogi su Zadrani upravo tu dočekali i Novu godinu.

Sajam Naši mali gušti koji je trajao od 9 do 13 prosinca i to svakim danom od 10 do 22 sata, ovoga puta okupio je i najveći broj izlagača, njih čak 85 iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjedne Slovenije. Klizalište na Forumu još je otvoreno i iz godine u godinu nudi sve više sadržaja i programa, a upućeni kažu da i im je i kuhano vino - odlično.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno