Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

GLAZBENA ČESTITKA Polačani i izvođači zaključili koncert pjevajući “Radujte se narodi”

07.01.2019. 11:53
GLAZBENA ČESTITKA Polačani i  izvođači  zaključili  koncert  pjevajući  “Radujte se  narodi”


U crkvi sv. Kuzme i Damjana u Polači u subotu navečer,  ususret blagdanu Tri kralja ili Bogojavljanja, održan je tradicionalni, jedanaesti po redu Božićni koncert s kojim su KUD Gradina i njihovi gosti  svim ljudima dobre volje pjesmom uputili glazbenu čestitku u povodu  blagdana.
– Cilj našeg tradicionalnog okupljanja je da u zajedništvu, prijateljstvu  i miru Božjem čuvamo predivne hrvatske božićne pjesme, da se to sve  prenese na mlađi naraštaj, kazao je Mićo Ražnjević, predsjednik KUD-a  Gradina.
KUD Gradina je protekle godine proslavio dvije izuzetno značajne i  nadasve rijetke obljetnice, 25 godina osnivanja i rada te vrijednu poštovanja i najvećih priznanja, jubilarnu 20. smotru folklora "Oj, Polačo, nek  ti ime traje".
– Od tisuću i pol Polačana oko 200 je na razne načine bilo aktivno u  KUD-u Gradina, ponosno je istaknuo Ražnjević.
Polačku manifestaciju je poput vrhunske voditeljice vodila Magdalena  Kulaš, a molitvu je predvodio don Stipe.
– Na pomoći se zahvaljujem župniku don Josipu Radiću i njegovoj  braći, Stipi i Slađanu kao i Kati Ivković, ravnateljici OŠ Franko Lisica.  Hvala Općini Polača, posebice hotelskoj kući Ilirija koja nas stalno prati.  Hvala svim našim sponzorima, kazao je Mićo Ražnjević.
Nastupila su tri KUD-a: Fortuna iz Ražanca, Luzarica iz Pridrage i domaća Gradina kao i klapa Vukšićki bećari iz Vukšića, ženska klapa Aria iz  Starigrada te ženski pjevački zbor Oštrokonđe iz Splita.
– U sinergiji tradicionalnog i modernog pjevaju se predivne božićne  pjesme, jedna ljepša od druge, kazala je Ana Bobanović iz KUD-a Gradina.
Otpjevali su božićne napjeve iz svih krajeva Lijepe Naše. Svi su izvođači završili svoj program uz prave ovacije oduševljene publike.
U nadi da će ovu godinu svi ljudi provesti u zdravlju, sreći i veselju,  koncert su zajedno s raspjevanim Polačanima zaključili svi sudionici prigodnom božićnom skladbom "Radujte se narodi". Druženje i pjesma  nastavila se uz bogat stol u sportskoj dvorani OŠ Franko Lisica.