Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

MO POLUOTOK Donat Dobrović ostao suzdržan, kolege sumnjaju na ucjenu!

07.01.2019. 11:11
MO POLUOTOK Donat Dobrović ostao suzdržan, kolege sumnjaju na ucjenu!


Kako je naš list i najavljivao, MODES-ov član Donat Dobrović jutros je ostao suzdržan na konstituirajućoj sjednici za Mjesni odbor Poluotok  te idućeg ponedjeljka sljedi novi pokušaj konstituirajuće  sjednice.
O tome koliko je Dobroviću teško pao ovaj čin, unatoč obećanju da  će podržati kolegu s liste Zadarskog bloka Franu Brajkovića, kazuje i  podatak da se na sjednici pojavio u zadnji tren i otišao je prvi, očito  izbjegavajući pitanja prijatelja i partnera s kojima je već imao razgovore za koaliciju. I SDP-ov Danijel Radeta i nezavisni s liste Bloka Frane Brajković spominju moguću ucjenu, odnosno pritisak za kojega  smatraju da je svo ovo vrijeme vršen nad Dobrovićem. Evo što nam  je Brajković rekao odmah nakon sjednice:
– Došlo je do raspleta kakvog smo i očekivali i ne vjerujem da će se  išta promijeniti do iduće sjednice u ponedjeljak. Dobrović nije bio za  razgovor, došao je u posljednji trenutak i otišao prvi, tako da nismo ni  imali priliku razgovarati. Imamo još dva pokušaja i ne bude li izabran  predsjednik Mjesnog odbora idemo na nove izbore. Ne mogu se oteti  dojmu da je gospodin Dobrović pod pritiskom te da ne radi po svojoj  volji, a ne znam hoće li se institucije time pozabaviti ili ne – kaže Brajković, najavljujući kako se "iz ove priče neće povući".
I zadarski SDP razočaran je ovakvim raspletom situacije te njihov nositelj liste za Poluotok, Danijel Radeta, čak otvoreno spominje kako je  moguće da podnesu i prijavu nadležnim institucijama s obzirom da  sumnjaju kako je riječ o ucjeni:
– Išli smo s jednim dogovorom, a izišli s jednom sasvim drugom  pričom te se izbori, odnosno novi pokušaj konstituiranja Mjesnog odbora, ponavlja za sedam dana. Ne znam što će se u međuvremenu  dogoditi, ali sve ovo ide samo u prilog HDZ-u, nikom drugom. Ne  znam zbog čega je Dobrović odlučio odustati od dogovora, pretpostavljam, zapravo sam siguran, da je posrijedi ucjena ili nešto puno ozbiljnije, tako da ćemo uskoro vidjeti što se tu događalo te bude li potrebe predložiti da se institucije pozabave s ovim slučajem. Dogovorili  smo se praktički jedno kada smo direktno razgovarali ja, Brajković  i Dobrović, a ispalo je drugo. Dogovor je pao, međutim ispalo je nešto  sasvim drugačije – kaže Radeta., 
Očekivani je ovo politički epilog gotovo dva mjeseca duge borbe za  ovaj mjesni odbor u kojemu je vlast dosad držao HDZ, ali su na izborima 9. prosinca osvojili jednak broj mandata kao i koalicija Zadarskog bloka. Oni su dobili po tri mandata, a SDP jedan. I upravo kada se  mislilo da će SDP biti presudan u kreiranju vlasti na Poluotoku, situacija se razvila u sasvim suprotnom smjeru te su vrlo brzo ispali iz igre  unatoč činjenici da su i s njima vođeni razgovori za koaliciju.