Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Svečano otvaranje Zimske škole tehničke kulture

07.01.2019. 08:41
Svečano otvaranje Zimske škole tehničke kulture


Druga Zimska škola tehničke kulture Zadar 2019., u kojoj sudjeluju daroviti srednjoškolci iz Zadarske županije koji su u prošloj školskoj godini ostvarili uspjehe na natjecanjima iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja, svečano se otvara se u ponedjeljak u Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana.
Program Škole, koji traje sedam dana, od subote, 5. siječnja do petka, 11. siječnja, uključuje stručne radionice i predavanja sa svakodnevnim izletima po Zadarskoj županiji, pa će sudionici uz stručno vodstvo imati priliku posjetiti Park prirode Vransko jezero, HE Velebit, Modrič špilju, Zrakoplovnu bazu Zemunik, Prezentacijski centar „Podzemni grad Paklenice", Muzej betonske brodogradnje itd.
 Zimska škola jedinstvena je jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Njen program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, kritičko mišljenje i promatranje, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju.
 Školu organizira Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra u suradnji sa Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, objavila je ta županija.