Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Klizalište na Višnjiku bilježi više od 16 tisuća posjeta

08.01.2020. 15:30


Prezadovoljni smo. Od otvorenja odnosno, početka rada klizališta do danas, bilježimo oko 16 tisuća posjeta, a kao što znate klizalište će biti otvoreno još tjedan dana, tako da vjerujem da će taj broj biti premašen. Bila je aktivna i dobro popunjena i sama škola klizanja, potom škola hokeja, a imali smo i proslave rođendana na ledu. Mislim da su djeca i naši mlađi sugrađani mogli biti zadovoljni, a dok se djeca kližu roditelji su mogli kratiti vrijeme na Adventskoj kućici koja je imala dobru ponudu toplih napitaka i gdje su se mogli okrijepiti i zagrijati, rekao je direktor Športskog centra Višnjik Denis Karlović.
Naime, u sklopu zadarskog Adventa i ove je godine na Višnjiku pod šatorom »pravo« i veliko klizalište koje se prostire na 600 metara četvornih, a ovoga puta otvorenje je bilo već 22 studenog.


Kad se ne kliže, onda se rola
– I prošle smo godine imali sjajne brojke posjećenosti klizališta i to najbolje govori o kvaliteti projekta kojega smo pokrenuli s Gradom Zadrom odnosno, izboru Višnjika kao mjesta za klizalište. Cijeli kompleks inače, funkcionira na 800 kvadrata. A, kad se na Višnjiku ne kliže, onda se rola jer je riječ je o cjelogodišnjem projektu. To znači kako tijekom dva, dva i pol ili tri mjeseca, ovisno o interesu građana, na ovom prostoru imamo klizalište, dok su preostali mjeseci namijenjeni rolanju i rolalištu, podsjeća prvi čovjek Višnjika dodajući, kako ovaj projekt Grad Zadar ne košta ništa, jer se sam isplaćuje, dok se ranijih godina takav sadržaj morao plaćati bez povrata novca.


Gradski dnevni boravak za rekreaciju
– Višnjik je zato napravljen po mjeri građana s krajnjim ciljem da Zadrani na deset tisuća kvadrata dobiju istinski gradski dnevni boravak za rekreaciju. Prostor je otvoren i namijenjen svima; najmlađima predškolskog uzrasta i veteranima koji se rekreiraju, pa je zato i broj dnevnih posjetitelja Višnjika narastao s 500 na više od 3.500 tisuće. Spajanje kompleksa dvorane s bazenom i uređenje vanjskih terena odnosno, njihovo podizanje na europski standard, pokazalo se pravom odlukom. Klizalište je dodatni dio te priče na koju možemo biti ponosni, a konačne i točne ovogodišnje brojke imat ćemo nakon 15. siječnja kada klizalište za ovu sezonu, bude zatvoreno, zaključio je Karlović.




EUROPSKI STRANDARD
​Prostor je otvoren i namijenjen svima; najmlađima predškolskog uzrasta i veteranima koji se rekreiraju, pa je zato i broj dnevnih posjetitelja Višnjika narastao s 500 na više od 3.500 tisuće. Spajanje kompleksa dvorane s bazenom i uređenje vanjskih terena odnosno, njihovo podizanje na europski standard, pokazalo se pravom odlukom.