Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Novinari biraju najbolje

Autor: Z L

17.12.2012. 23:00
Novinari biraju najbolje

Foto: Vedran SITNICA



Devetnaestu godinu zaredom, a to znači od kada Zadarski list postoji, organiziramo izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva u pojedinoj kalendarskoj godini. Sportska redakcija Zadarskog lista kontaktirat će ovih dana sve medije koji djeluju u Zadru, bilo da je riječ o onima kojima je sjedište u Zadarskoj županiji ili onima koji su organizirani kao dopisništva matičnih kuća čija su sjedišta u drugim gradovima. Na taj način svima njima uputit ćemo poziv za uključivanje u našu akciju u kojoj će u šest kategorija moći dati svoj glas nekom od kandidata s liste koju ćemo predložiti.
Biraju se najbolji sportaš, sportašica, momčad, ekipa i nada godine. Za ovih pet kategorija konkuriraju svi zadarski sportaši koji su najmanje šest mjeseci u 2012. godini nastupali za zadarski klub. Šesta je kategorija nazvana Zadrani u svijetu. U toj će kategoriji biti oni zadarski sportaši koji nastupaju za klubove izvan Zadarske županije. Čitatelji će i dalje imati pravo glasa i to tako što će birati osobu ili klub koja je obilježila 2012. godinu. To će biti ujedno i sedma kategorija i u njoj će se nagrađivati samo onaj pojedinac, ekipa ili momčad koji budu imali najviše glasova. Po jedna nagrada dodjeljuje se i u kategorijama nada godine i Zadrani u svijetu, dok će se među sportašima, sportašicama, momčadima i ekipama nagraditi po tri najbolja, kako je to zapravo od prvog izbora i bila praksa.
Kako bismo pomogli i kolegama novinarima i čitateljima u izboru u sljedećim brojevima Zadarskog lista od sutra objavljivat ćemo skraćeni pregled rezultata zadarskih klubova i pojedinaca u svakom mjesecu u još uvijek aktualnoj 2012. godini. Nakon toga objavit ćemo listu kandidata te prvi kupon za čitatelje. Proglašenje najboljih bit će, kako to tradicija nalaže, 15. siječnja sljedeće godine na prigodnoj svečanosti.