Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

HT PREMIJER LIGA Dvoboj protiv Splita »skresao krila« Puntamičanima

07.01.2021. 09:44


Svemu u životu mora doći kraj, pa tako i pozitivnoj seriji košarkaša Sonik Puntamike. Poput LeBrona davne 2010. godine brojali su igrači Hrvoja Vlašića ne jednu, ne dvije, ne tri… već šest uzastopnih pobjeda, da bi brojati stali u utorak navečer kada su na Gripama poraženi od Splita. Momčad Ivice Skelina bila je veliki favorit uoči početka susreta, no Puntamičani su dobro otvorili utakmicu i u prvih 20 minuta prijetili novim iznenađenjem, da bi na koncu bili primorani potpisati kapitulaciju nakon nadahnute predstave reprezentativnog centra Marina Marića koji je u nastavku susreta bio nerješiva enigma za centre Sonika.
– Dobro smo ušli u utakmicu. Bili smo vrlo motivirani, a u isto vrijeme i opušteni jer praktički nismo imali ništa za izgubiti. Žao mi je što je utakmica na koncu završila velikom razlikom, međutim možda je to i realan odnos snaga. Visoki igrači nisu pružili ono što mogu te praktički ništa nismo dobili ni iz »pick and popa« niti iz šuta za tri poena, izuzev dobre role Gospića u prvom poluvremenu. S druge strane, Marić je dominirao u reketu i stvarao nam velike probleme – kazao je trener Hrvoje Vlašić nakon prvog poraza u HT Premijer ligi još od početka studenoga i susreta protiv Gorice.
Nadali su se Zadrani da bi mogli ponovno zapapriti »Žutima«, ali na kraju je presudila puno duža klupa i veća individualna kvaliteta Skelinovih trupa.
– Primjetna je razlika u kvaliteti između Splita i nas, pogotovo kada se digne intenzitet igre. Ova utakmica nam može biti dobar pokazatelj jer smo vidjeli stvari koje nisu bile dobre. Pred nama je da se dobrim radom dignemo stepenicu više – dodao je Vlašić.
Povratak na Gripe ostat će u gorko-slatkom sjećanju mladom Lovri Runjiću koji unatoč dobroj partiji i 15 ubačenih poena nije uspio pomoći svojoj momčadi nastaviti pobjednički niz.
– Bila je to teška utakmica za nas koja nam je pokazala da ne smijemo visoko letjeti. Moramo se spustiti na zemlju i nastaviti naporno raditi i trenirati kao do sada. Sezona je duga i novi susret je već pred vratima, te se moramo vratiti još jači – rekao je mladi Trogiranin.
Puntamičani iduću utakmicu igraju u nedjelju kada na domaćem parketu dočekuju Zabok. (Paulo SARIĆ)
 


Nervoza sputala »Žute«


Očekivali su Splićani lakši posao u utorak navečer, no za pobjedu i nova dva boda trebali su se dobro namučiti. Zgusnut ritam uzeo je svoj danak, pa trener Skelin nije mogao računati na svog ponajboljeg igrača Marka Lukovića koji je zbog ozljede propustio prekjučerašnji dvoboj, dok je na zagrijavanju ostao i bez Antonija Vrankovića, što su Zadrani iskoristili da sve do velikog odmora pušu za vratom favoriziranom domaćinu.
– Nije bilo lako. Utakmicu smo na svoj mlin usmjerili tek u trećoj četvrtini. Prvo poluvrijeme smo imali puno izgubljenih lopti i nismo kontrolirali skok, što je u konačnici dovelo do malog broja kontranapada u prvih 20 minuta. Čini mi se da smo ušli sa smanjenom energijom te je bila primjetna nervoza. Nakon Partizana smo analizirali utakmicu i vjerojatno su se neki igrači osjećali prozvanima, ali srećom dobro je završilo – izjavio je Ivica Skelin, pohvalivši izvrsnu predstavu Marina Marića.
– Radi ovog smo ga i doveli. Znali smo da može dominirati pod obručima i da se radi o igraču koji sam može rješavati utakmice.